Επίθεση με καυστικό υγρό: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στην 38χρονη

Array

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο εισαγγελέας στην 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγο της, στο Ηράκλειο. Η γυναίκα παραμένει άφαντη, ενώ σε δηλώσεις της, αποκλειστικά στην ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι είχε το οξύ για προστασία, επειδή φοβόταν για τη ζωή της.

Είχε το καυστικό υγρό για να προστατευτεί από την οικογένεια του συζύγου της, λέει η 38χρονη δράστιδα μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Απειλούμουν από την οικογένειά του, γιατί δεν με ενέκριναν εξαιτίας των γάμων που έχω τελέσει και των παιδιών. Με απειλούσαν, με ξυλοφόρτωναν. Ήταν ένα δράμα. Το άντεχα για το χατίρι του άντρα μου, επειδή τον αγαπούσα», αναφέρει η 38χρονη.

Η ίδια η 38χρονη είναι αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Έχω μετανιώσει. Όμως οδηγήθηκα στην πράξη αυτή μετά από όλη αυτή την πίεση που έχω υποστεί, τις απειλές, τον εκφοβισμό… Το οξύ το προμηθεύτηκα με νόμιμο τρόπο από ένα σάιτ στο ίντερνετ. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας», συνεχίζει η ίδια.

«Σίγουρη θεωρείται η ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού της 38χρονης αφού τουλάχιστον ένα άτομο τη φυγάδεψε από το ξενοδοχείο ενώ ένα άλλο ή και το ίδιο της παρέχει κρησφύγετο για το διάστημα που κρύβεται», σημειώνει η Φανή Καλαθάκη.

Παράλληλα, οι δηλώσεις της 38χρονης στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την αντίδραση του δικηγόρου του θύματος.

«Αυτό εκθέτει και την ελληνική αστυνομία και την αστυνομία της Κρήτης και τον υπουργό προστασίας του πολίτη. Κανείς δεν έχει ενεργοποιήσει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αστυνομία να εντοπίσει μέσω του κινητού της που βρίσκεται», τονίζει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του θύματος.

Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι γιατροί στο Θριάσιο νοσοκομείο, δίνουν μάχη να σώσουν το αριστερό μάτι του 36χρονου. Τα εγκαύματα του είναι σοβαρά και εκτεταμένα σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του σώματός του», υπογραμμίζει η Άντζελα Ζούγρα.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρία Καλοφώνου, Διευθύντρια Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αναφέρει: «Αφορά τη μία πλευρά του προσώπου, το λαιμό, το θώρακα, την πλάτη και τμήματα απ’ το χέρι. Όπως όλοι οι άνθρωποι που υπόκεινται σε τέτοια σοβαρή βλάβη ο άνθρωπος πρακτικά είναι σε σοκ»

Τέλος, για την 38χρονη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

 

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη – Φανή Καλαθάκη – Νεκταρία Μανουσουδάκη – Άντζελα Ζούγρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος