Επιστολή A. Μανιτάκη στον Δ. Αβραμόπουλο

Επιστολή στον αρμόδιο για την μετανάστευση Επίτροπο της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνης Μανιτάκης, περιγράφοντας τις ενέργειες του Υπουργείου, έτσι ώστε η Ελλάδα, να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να εκταμιευθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης με την έγκαιρη επιστολή του γνωστοποιεί ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των πόρων, περιγράφοντας αναλυτικά τις δράσεις των ελληνικών αρχών.

Έτσι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες να προχωρήσει:

  • στην πιστοποίηση της Διαχειριστικής Αρχής (Άμεση Σύσταση) και εκταμίευση της πρώτης δόσης των 30 εκ. ευρώ
  • στην υποβολή αιτημάτων για την έκτακτη χρηματοδότηση 11 εκ ευρώ
  • στην κατάρτιση του Οδικού Χάρτη για το Άσυλο (1η υποδοχή, μετεγκατάσταση και επιστροφή)
  • στην άμεση Λειτουργία των Hotspots
  • στην κατάρτιση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών στην Οικονομία.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα επιδεικνύοντας επιχειρησιακή ικανότητα, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των χιλιάδων προσφύγων από την Συρία.

Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Αστυνομία αλλά και το Λιμενικό, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και την υποστήριξη του Στρατού κατάφερε να ελέγξει και να ρυθμίσει σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών μια δύσκολη και μαζική ροή 20,000 προσφύγων και μεταναστών.

Όλες οι ενέργειες έγιναν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας η βοήθεια, τεχνική και οικονομική συνιστούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ