Επισκέπτες υπό όρους στους οίκους ευγηρίας – «Αναβολή» για μουσική στην εστίαση

Ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας θα μπορούν να δέχονται επισκέπτες υπό όρους και προϋποθέσεις, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή. Χωρίς μουσική στην εστίαση και με το γνωστό ωράριο απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας θα συνεχίσουμε και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Οι επισκέπτες θα επιτρέπονται στις μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, όμως θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί – σύμφωνα με πληροφορίες – σε ποσοστό 95% οι εργαζόμενοι στις μονάδες αυτές και κατά 85% οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί. Επίσης, οι δικοί τους άνθρωποι που θα τους επισκέπτονται θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχουν αρνητικό self-test.

Επίσης, θα επιτραπούν ξανά τα επισκεπτήρια στα οικοτροφεία.

Όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, τα μέτρα αλλά και ο αριθμός των επισκεπτών καθορίζονται από την εμβολιαστική κάλυψη της μονάδας – δηλαδή φιλοξενουμένων, εργαζομένων και επισκεπτών.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για τη μουσική στην εστίαση και για το ωράριο κυκλοφορίας, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα «ανοιγμάτων», αφού η επιτροπή των ειδικών διαπιστώσει ότι έχει μειωθεί περαιτέρω το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Η μουσική αναμένεται να επιτραπεί στην εστίαση από τις αρχές Ιουλίου, ενδεχομένως από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Επίσης, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, θα αποφασιστεί αν θα επιτραπεί οι συμμετέχοντες στις δεξιώσεις να αυξηθούν από τους 100 στους 200.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος