Επιμένει ο χιονιάς: Σε λευκό κλοιό Εύβοια και Βόλος – Προ των πυλών νέο κύμα χιονιά στην Αττική

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Εύβοια και το Πήλιο. Οικισμοί παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ στην Αττική κλειστοί λόγω χιονιού είναι πολλοί δρόμοι σε Πεντέλη, Διόνυσο και Θρακομακεδόνες. Τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ΜαγνησίαςΑνατολικής Στερεάς Ελλάδας (ΦθιώτιδαΒοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, δίνοντας νέα ύψη χιονιού. Στην Αττική αύριο και κυρίως στις Βορειοανατολικές περιοχές αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς και θα εκδηλωθεί παγετός.

Μάχη έδωσαν τα εκχιονιστικά στην Εύβοια να ανοίξουν τους δρόμους. Στη Στενή το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Ανοιχτό είναι το οδικό δίκτυο προς όλα τα χωριά. Δέκα χωριά στην Εύβοια εξακολουθούν να δοκιμάζονται καθώς δεν έχουν ρεύμα και κάποια από αυτά ούτε και νερό.

Αποκομμένη εξακολουθεί να είναι η κεντρική από τη βόρεια Εύβοια. Από Ψαχνά προς Προκόπι δεν επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων λόγω πτώσης δέντρων.

Στο δήμο Πεντέλης επιχείρησαν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 20 μηχανήματα έργου με αλατιέρες και εκχιονιστικά, προκειμένου να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος ενώ χθες και σήμερα έγιναν περισσότερες από 65 διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία.

Για 17 ώρες χιόνιζε ασταμάτητα τόσο στο Βόλο όσο και στο Πήλιο, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Στο Λασίθι σε ορισμένα σημεία το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Στους Θρακομακεδόνες οι κάτοικοι προσπαθούσαν με φτυάρια στα χέρια να απομακρύνουν το χιόνι από τις εισόδους των σπιτιών τος

Και αύριο πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Επιμένουν οι χιονοπτώσεις από τη Μαγνησία και νοτιότερα με τάση εξασθένησης κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το κρίσιμο ζήτημα των επομένων ημερών θα είναι ο παγετός με έντονα αρνητικές θερμοκρασίες, ικανές για προβλήματα σε καλλιέργειες και μετακινήσεις.

Πιο αναλυτικά, την Tετάρτη σε Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης περιμένουμε παροδικές χιονοπτώσεις. Βροχές θα σημειώνονται στο νότιο Αιγαίο, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι ανατολικοι-βορειοανατολικοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 6 με 8 βαθμούς, έως 9 μόνο στο νότιο Αιγαίο, με ισχυρό παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς.

Σχετική είδηση: Ακυρώσεις δρομολογίων τρένων λόγω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων

H λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών delivery-courier την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος