Επικίνδυνοι Ρώσοι μαφιόζοι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας 16χρονου στα Καλύβια

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 16χρονου νεαρού που έγινε πέρυσι στις 24 Μαρτίου στα Καλύβια, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι από έναν άγνωστο άντρα, ενώ περπατούσε στην περιοχή με έναν συνομήλικό του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα πρόκειται για έναν 32χρονο Ουκρανό που εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα για έναν Ρώσο μαφιόζο που διέμενε στην περιοχή, ο οποίος απασχολούσε την χώρα του για υποθέσεις ληστειών, εκβιασμών και ανθρωποκτονίας που είχε γίνει το 2012 στο Κίεβο. Μάλιστα, η φωτογραφία του συγκεκριμένου Ρώσου είχε βρεθεί και στο κινητό του δολοφονημένου από μέλη της Ρωσικής Μαφίας Βασίλη Ρουμπέτη, η εκτέλεση του οποίου είχε γίνει πέρυσι τον Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Ο συγκεκριμένος Ρώσος αρχιμαφιόζος μπορεί να μην είναι ανάμεσα στα άτομα που είχε διαπιστώσει η Ασφάλεια τον περασμένο Ιανουάριο πως συμμετείχαν στην αντίπαλη οργάνωση για το λαθρεμπόριο τσιγάρων, αποτελούμενη από Ρώσους και ομογενείς από την Ρωσία, ωστόσο από τα στοιχεία αυτά φαίνεται πιθανή εμπλοκή του συγκεκριμένου με αυτή την οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε στο κινητό του Ρουμπέτη είχε βρεθεί και η φωτογραφία ενός άλλου Ρώσου μαφιόζου της ίδιας οργάνωσης. Αυτούς θεωρούσε ο «Ράμπο» υπεύθυνους για την δολοφονία Σκαφτούρου και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το πρόσωπο αυτό είχε όντως άμεση εμπλοκή τόσο στην δολοφονία Σκαφτούρου όσο και στη δική του, για τον Ρώσο όμως που προέκυψε από την έρευνα για τα Καλύβια αυτή η διάσταση εξετάζεται.

Ο Ουκρανός σωματοφύλακάς του πυροβόλησε εναντίον των παιδιών που καμία σχέση δεν είχαν βεβαίως με όλα αυτά, την στιγμή που περνούσαν έξω από την βίλα που έμενε ο Ρώσος μαφιόζος, ενώ απλά μιλούσαν μεταξύ τους.

Μάλιστα ο δράστης πριν τραπούν σε φυγή οι νεαροί προσπάθησε να βάλει δια της βίας το θύμα στο τζιπ του, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρει. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να εκδοθούν διεθνή εντάλματα.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος