Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών για όλα τα εμβόλια

Η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη 25 Μαΐου, οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ από σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 35-39 για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson). Σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά θα πάρει η ηλικιακή ομάδα 30-34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες απηύθυνε νέο κάλεσμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν λέγοντας χαρακτηριστικά: Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία”, ενώ εξέφρασε την προσδοκία ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό για τα παιδιά άνω των 12 ετών, σημείωσε ότι από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα μας 2.433 κρούσματα, 50 άνθρωποι κατέληξαν, 556 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και οι κρίσιμοι δείκτες παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα.
Εν τω μεταξύ, ο 17χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του “Ερυθρού Σταυρού” , δείχνει σημάδια καλυτέρευσης και είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να αποσωληνωθεί, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Άντζελα Ζούγρα.

“Οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν να έχουμε ένα ήπιο 4ο κύμα το φθινόπωρο εφόσον μέχρι τον Αύγουστο έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού”, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις 6” ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Υπεύθυνος Επιτροπής Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ.
Από την πλευρά του ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ μιλώντας στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι εμβολιασμοί, ενώ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή είναι υψηλά τα ποσοστά του ιικού φορτίου σε Λάρισα και Βόλο καθώς οι κάτοικοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας κυρίως άτομα μικρής ηλικίας. Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Θωμαΐδης πρότεινε οι ξενοδόχοι μεγάλων συγκροτημάτων να κάνουν δειγματοληψία των λυμάτων τους και στη συνέχεια να τα αναλύουν σε εργαστήρια ώστε να γνωρίζουν για την επιδημιολογική κατάσταση των τουριστών και εργαζομένων τους. Στη συνέχεια εφόσον είναι υψηλό το ιικό φορτίο να προχωρεί είτε σε self test είτε σε rapid των πελατών και εργαζομένων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος