Έπαρχος Ιθάκης στο Πρώτο: Έχουμε απίστευτες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις-Έβρεξε το διπλάσιο από τις άλλες περιοχές (audio)

Η Ιθάκη βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ακόμη ακραίου καιρικού φαινομένου, μετά τον «Ιανό» πέρσι. Μάλιστα, ο «Μπάλλος», έριξε το διπλό νερό από κάθε άλλη περιοχή της χώρας, στην Ιθάκη και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα το Βαθύ. Τα στοιχεία δίνουν 313 χιλιοστά νερού, δηλαδή χονδρικά 313 τόνους νερού ανά στρέμμα», επεσήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο έπαρχος Ιθάκης, Αθανάσιος Λιβιτσάνης.

«Δεν έχουμε ζημιές στις βασικές υποδομές όπως πέρσι με τον “Ιανό” που έπεσαν δρόμοι και κόπηκε το νησί στα δύο, έχουμε όμως απίστευτες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, εξοπλισμούς, ξενοδοχεία, λεβητοστάσια, όσα χρόνια ζω στο νησί δεν το έχω ξαναζήσει, έβρεχε συνεχόμενα 9 ώρες. Το  μόνο που ζητάμε είναι να έρθουν κλιμάκια του Υπ. Υποδομών, να εκτιμήσουν τις ζημιές και να στηριχθούν οι ιδιώτες και επαγγελματίες που υπέστησαν καταστροφές».

Από χθες το βράδυ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Όλη την νύχτα είμαστε έξω για απεγκλωβισμούς με μηχανήματα, με ιδιώτες που βοήθησαν πάρα πολύ, με την Πυροσβεστική, αστυνομία, λιμενικό», σημείωσε ο κ. Λιβιτσάνης.

Στην Ιθάκη έχει ακόμα αρκετό τουρισμό και πολλά σκάφη πρόσθεσε για τα οποία δεν υπήρξε κίνδυνος από την κακοκαιρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος