Επ. πρόξενος σε Κριμαία: Αργός θάνατος για την Ουκρανία η συνεχιζόμενη ένταση (video)

«Εύχομαι να μη γίνει τίποτα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παντελής Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα, λίγες ώρες μετά την είδηση ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Ο κόσμος έχει μεγάλη αγωνία γιατί δεν περίμενε ότι οι Ρώσοι θα κάνουν κακό στην Ουκρανία. Αυτό έγινε με την Κριμαία και το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ. Όλοι πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει και δεύτερο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Μπούμπουρας.

Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας το ζήτημα δεν λύνεται άμεσα καθώς «αν η Ουκρανία είναι πάντοτε κάτω από τις απειλές της Ρωσίας, δεν υπάρχει οικονομία και είναι ένας αργός θάνατος για τη χώρα. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να μη χαθούν ζωές».

Μιλώντας για τους 100.000 και πλέον ομογενείς που ζουν στην Μαριούπολη ανέφερε ότι είναι σε δύσκολη θέση. «Πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα τραβήξει χρόνια και ότι δεν θα λυθεί σύντομα. Οι Έλληνες, επειδή έχουμε παράδειγμα το Κυπριακό, φοβόμαστε ότι έτσι θα λυθεί το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ», πρόσθεσε ο κ. Μπούμπουρας.

Δείτε επίσης: 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος