Ενόψει νέας κακοκαιρίας οι πληγείσες περιοχές: Καταγραφή ζημιών με «κολώνες της ΔΕΗ στα κεραμίδια και αυλές που κρέμονται στον αέρα»

Πέντε ακόμη επικίνδυνες ημέρες βλέπουν οι πληγέντες από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, καθώς οι προβλέψεις μιλούν για νέα επιδείνωση, τη στιγμή που σε Κέρκυρα, Ήπειρο καθώς και στα ορεινά των Τρικάλων, χωριά παραμένουν αποκλεισμένα και καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της υδροδότησης. Ενω ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών, ο δήμαρχος βόρειων Τζουμέρκων ανέφερε στο ΕΡΤnews ότι έχουν καταρρεύσει ως και δέκα σπίτια την ώρα που στην Κέρκυρα «αυλές σπιτιών κρέμονται στον αέρα και ολόκληρη πλαγιά υποχώρησε θάβοντας περιουσία».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν κηρυχθεί οι τέσσερις νομοί καθώς και οι περισσότεροι από τους 18 δήμους της Ηπείρου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Πωγωνίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Αποκλεισμένα παραμένουν χωριά στον Ασπροπόταμο της Καλαμπάκας όπου οι κάτοικοι περιγράφουν καταστροφές τύπου «Ντάνιελ». Κρανιά, Στεφάνι και Δολιανά είναι αποκλεισμένα ενώ το πρώτο χιόνι φαίνεται στις βουνοκορφές.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Όλη η παλιά Φιλιππιάδα πλημμύρισε. Την Τρίτη περιμένουμε νέα κακοκαιρία, ο Θεός βοηθός», λέει πλημμυροπαθής περιγράφοντας πως ο ποταμός Λούρος μπήκε μέσα στα σπίτια. Το νερό έφτασε μέχρι αυτό το ύψος κοντά στο 1,5 μέτρο.

Ενόψει νέας κακοκαιρίας οι πληγείσες περιοχές: Καταγραφή ζημιών με «κολώνες της ΔΕΗ στα κεραμίδια και αυλές που κρέμονται στον αέρα»
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 / EUROKINISSI

Τέσσερα χωριά στην περιοχή δεν έχουν ρεύμα, ενώ το οδικό δίκτυο έχει υποστεί καταστροφές. Κλειστός είναι ο δρόμος από Παλαιοχώρι προς Συρράκο – Καλαρρύτες, λόγω καθίζησης. Η διέλευση πραγματοποιείται μέσω Πραμάντων.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Στα Τζουμέρκα οι οικισμοί Μακρύκαμπος, Καταφύγι, Άρτισσα, Σχέζα, Κονάκια, Στράνα αποκλείστηκαν.

Το χωριό Σγάρα έχει αποκλειστεί λόγω πτώσης βράχων και πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ μεταφέραν τρόφιμα στους λίγους κατοίκους. Στα Άγναντα χρειάστηκε να μεταφέρουν φιάλη οξυγόνου, σε ασθενή που το χρειαζόταν άμεσα.

 Στα Ιωάννινα μετέβη ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης ενώ έγινε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη για τον σχεδιασμό ενόψει και της νέας κακοκαιρίας.

Κέρκυρα: Καταγραφή ζημιών

Με τα χωριά Αυλιωτών και Μαγουλάδων αποκλεισμένα, ξεκινούν οι αυτοψίες στη Βόρεια Κέρκυρα όπου έσπευσαν κλιμάκια του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση, οι ζημιές στις δημόσιες υποδομές υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ενόψει νέας κακοκαιρίας οι πληγείσες περιοχές: Καταγραφή ζημιών με «κολώνες της ΔΕΗ στα κεραμίδια και αυλές που κρέμονται στον αέρα»

O Γιώργος Μαχειμάρης, δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤnews πως: πρόκειται για «δραματική κατάσταση που επικρατεί σε 20 κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με έλλειψη υδροδότησης, και ρεύματος,».

 
Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Είχα κολώνες της ΔΕΗ πάνω στα κεραμίδια μου»

«Δεν έχουμε πρόσβαση να πάμε, το σπίτι έχει γεμίσει νερά», λέει γυναίκα δείχνοντας κολώνα της ΔΕΗ πάνω στο σπίτι της, ενώ τονίζει ότι από το καλοκαίρι είχε αιτηθεί κοπή δέντρων.

Στο χωριό Καρουσάδες στην Κέρκυρα κατολίσθηση έφερε λάσπες και φερτά υλικά μέσα στα σπίτια. Σε πολλά σημεία τα νερά έχουν παρασύρει τις πλαγιές με αποτέλεσμα ακόμα και αυλές σπιτιών να κρέμονται στον αέρα.

Στην παραθαλάσσια περιοχή του Αρίλλα το νερό μπήκε σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στους Μαγουλάδες, ολόκληρη πλαγιά υποχώρησε και έπεσε πάνω σε σπίτι. 

Από ηλιόλουστη Δευτέρα σε νέο κύκλο βροχόπτωσης

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο από την Τρίτη και από τα δυτικά ξεκινά ένας νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων που μάλιστα πιθανόν από την Πέμπτη να ενταθεί περαιτέρω στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Στα δυτικά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα ξεκινήσουν και πάλι βροχές

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 17 με 19, στα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη τους 20 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις:

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης, Βασίλης Σιώμος, Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος