ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Διαμαρτυρία για υπερβολική βία σε βάρος Ρομά

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, αναφέροντας ότι έχουν καταγραφεί φαινόμενα υπερβολικής βίας σε επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά.

Όπως αναφέρει η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: «Τον έντονο προβληματισμό, και την δυσαρέσκεια της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Ρομά έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΕΛ.ΑΣ. με οργανωμένες επιχειρήσεις σε διάφορους καταυλισμούς Ρομά (Ασπρόπυργο, Καλαμάτα κλπ.) με αφορμή φαινόμενα ρευματοκλοπής.

Οι κάτοικοι των καταυλισμών καταγγέλλουν υπερβολική αστυνομική βία, αυθαιρεσία κατά την διαδικασία των προσαγωγών και παραμονής στα Αστυνομικά Τμήματα των συλληφθέντων με ξυλοδαρμούς, εξευτελισμούς, απειλές και ρατσιστική χυδαιότητα από τα όργανα της τάξης.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αχαΐας για την δημιουργία ειδικής ομάδας καταστολής κατά Ρομά που συστάθηκε κατόπιν εντολής του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα αποτελούν ξεκάθαρη στοχοποίηση της Κοινότητας των Ελλήνων Ρομά και παραβιάζουν κάθε πλέγμα προστασίας κατά την διαδικασία της προανάκρισης και του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δίκαιη δίκη. Αυτή η ξεκάθαρη στοχοποίηση και αναμόχλευση ρητορικής μίσους και αντιτσιγγανισμού δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Το ΔΣ της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως το διήμερο 4-5/6/2022 με μοναδικό θέμα συζήτησης την διαχείριση αυτή της κατάστασης και στην συνέχεια θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Τριτοβάθμιου Οργάνου της Κοινότητας των Ελλήνων Ρομά θα ζητήσουν, από όλους τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, να δηλώσουν ξεκάθαρα την θέση τους, ενώ προετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από την Κοινότητα των Ελλήνων Ρομά για τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.
Η δημοκρατία θα νικήσει».

Σχετικές ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Ειρήνης και Ρομανί μνήμης» από την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: «Τριλογία Επετειακών Εκδηλώσεων Ειρήνης & Ρομανί Μνήμης Απριλίου 2022»

Τριλογία Εκδηλώσεων Ειρήνης & Ρομανί Μνήμης

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Προστασία ευάλωτων πληθυσμών Ρομά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Συνδιάσκεψη των Ελλήνων Ρομά υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος