«Καμπανάκι» για τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα – Πλεύρης και Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη – Αρνητές σε νοσοκομεία και σχολεία

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως την Τετάρτη ο υπουργός και η υφυπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα για συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων, αλλά και με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ανησυχία προκαλεί η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή.

Εδώ και μια εβδομάδα οι Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας σημειώνουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, με τη συμπρωτεύουσα μάλιστα να παρουσιάζει αριθμό νέων διαγνώσεων πολύ κοντά στα επίπεδα της Αττικής.

Όσον αφορά στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στην ευρύτερη περιοχή, είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν ανεμβολίαστοι και οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 είναι ανεμβολίαστοι.

Και ενώ τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται στη Β. Ελλάδα, άλλο ένα περιστατικό με αρνητή γονέα σημειώθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, όταν πατέρας προκάλεσε επεισόδιο, εισβάλοντας στο σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα του self test του παιδιού του. Φέρεται να απείλησε τους εκπαιδευτικούς, αλλά και να έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ για αρκετή ώρα αρνείτο να αποχωρήσει από το σχολείο, με αποτέλεσμα να κληθεί η ΕΛΑΣ. Ο αρνητής πατέρας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Θέρμης, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 8 παιδιά από ενός έως 15 ετών, νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με κορονοϊό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος