Eκπρόσωπος πυροσβεστικής για πυρκαγιά στη Ν. Σμύρνη: Απεγκλωβίσαμε 4 άτομα – Διενεργείται έρευνα για τα αίτια

«Με ειδικά εργαλεία απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς σε γνωστό κατάστημα εστίασης που καταστράφηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη έδωσε από το σημείο της φωτιάς o αρχιπύραρχος Αναστάσιος Χατζόπουλος.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Και όπως τόνισε, «η πυρκαγιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή την στιγμή τίθεται σε μερικό έλεγχο». Η πυροσβεστική, όπως είπε, θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριο που βρισκόταν στον ισόγειο όροφο πολυκατοικίας.

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στην Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομήρου, στη Νέα Σμύρνη, στο ρεύμα προς την οδό Ηλία Ηλιού. Κλειστός παραμένει ο δρόμος προς την οδό

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος