Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μετωπική σύγκρουση Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Σε μετωπική σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα μεταξύ Ανδρουλάκη-Παπανδρέου εξελίσσεται ο 2ος γύρος των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη αρχηγού. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στις βολές που δέχτηκε από τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τον κατηγόρησε για παλαιοκομματισμό.

Σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Παπανδρέου στρέφει τα πυρά του στον Νίκο Ανδρουλάκη, με επίκεντρο την θητεία του ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

«Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε του κ. Σαμαρά με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μία λογική νομής της εξουσίας. 4 η ΝΔ, 2 ΤΟ ΠΑΣΟΚ, 1 ο κ. Κουβέλης. Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, ξανά αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε « την ανανέωση δεν τη φέρνει ο φίλος μου ο Νίκος, δεν τη φέρνει δυστυχώς».

Για fake news μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις κατηγορίες, με συνεργάτες του κ. Παπανδρεόυ να ανταπαντούν δίνοντας στη δημοσιότητα παλιά ρεπορτάζ που αναφέρονται στο θέμα.

«Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που εξελέγην γραμματέας το 2013, εξελέγην υπό έναν όρο, ότι όσοι μπήκαν στο 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αποκλείονται από κάθε κομματική θέση… για μένα είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Τόνισε ακόμα θέλει η νίκη του να είναι μια ειρηνική νίκη « με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα».

Νέο σημείο αντιπαράθεσης ο τρόπος λειτουργίας της ΕΕ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να επικρίνει τη θέση, που είχε διατυπώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για άρση του βέτο στη λήψη των αποφάσεων.

«Δε θα μπορέσουμε νέο Ελσίνκι, αν δεν έχουμε και το βέτο. Αν δεν έχουμε έστω και την απειλή του βέτο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Αυτά που λέω τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός… Είναι υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας» υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Α. Λοβέρδος: Ψηφίζω Ανδρουλάκη

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι προσπάθησε τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως να αποτραπεί ο δεύτερος γύρος.

«Επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη».

Ανδρουλάκης-Λοβέρδος επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά την ανακοίνωση Λοβέρδου και αναγνώρισαν ως κοινή προτεραιότητα την ενότητα και το μεγάλωμα της παράταξης. Επικοινωνία με τους κ.Χρηστίδη, Γερουλάνο, Καστανίδη είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας τους να συμβάλουν στη συμμετοχή του κόσμου και στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

Μέχρι το τέλος, δηλώνει ότι θα δώσει τη μάχη ο Γιώργος Παπανδρέου, με το επιτελείο του να χαρακτηρίζει αναμενόμενη τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν:

Ενσωμάτωση: 100% (270.706) 841/841 Εκλ. Τμήματα, Έγκυρα: 268.798 (99.3%), Άκυρα/Λευκά: 1.908 (0,70%)

1. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 36,88% (99.120)

2. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 27,97% (75.183)

3. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 25,98% (69.827)

4. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: 3,25% (8.733) 5. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: 2,99% (8.027) 6. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: 2,94% (7.908)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Τι θα γίνει με το ντιμπέιτ

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λίνα Μπεθάνη, υπήρξε θετική απάντηση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου στην πρόσκληση της ΕΡΤ για διενέργεια ντιμπέιτ μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη όπως και στα ντίστοιχα αιτήματα από άλλα κανάλια. Όπως σημειώνουν από το επιτελείο του κ. Παπανδρέου ο διάλογος είναι αναγκαίος και πρέπει να είναι ουσιαστικός, να υπάρχει επάρκεια χρόνου για να διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις κι όχι απαντήσεις εντυπωσιασμού.

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη επισημαίνουν ότι είναι υπέρ του διαλόγου με τους όρους που έγινε το ντιμπέιτ του πρώτου γύρου. Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη πρότεινε να υπάρξει ένας δημοσιογράφος από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έτσι ώστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος