Εισαγγελία Πρωτοδικών: Προκαταρκτική εξέταση για βίντεο από τη μεταγωγή του ποδοσφαιριστή που κατηγορείται για βιασμό

Αναφορικά με βίντεο αναρτημένο σε ισραηλινό μέσο ενημέρωσης που απεικονίζει τον κατηγορούμενο για βιασμό τερματοφύλακα γνωστής ΠΑΕ έξω από το ανακριτικό γραφείο, διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική έρευνα κατ’ εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, ώστε να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης κινηματογράφησης- βιντεοσκόπησης των προσαγόμενων κατηγορουμένων στον ανακριτή.

Η προκαταρκτική έρευνα θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αν διαπιστωθεί ότι έχει τελεστεί το αδίκημα τότε θα πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους υπαίτιους. 

Το άρθρο 8 παρ. 2 του ν.3090/2002 απαγορεύει τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών προσώπων που μεταφέρονται ενώπιον των δικαστικών ή άλλων αρχών, στο οποίο προβλέπεται για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και χρηματική ποινή από 20 έως 200 χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, έγινε γύρω στις δύο τα ξημερώματα σε μπαρ στο Κολωνάκι, όπου βρισκόταν ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, με έναν συμπαίκτη του και μια παρέα μαθητών από το Βέλγιο που έχουν έρθει εκδρομή στην Αθήνα.

Ο τερματοφύλακας φέρεται αρχικά να έκανε άσεμνες χειρονομίες στη 17χρονη Βελγίδα και στη συνέχεια όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η ανήλικη είπε αμέσως στους φίλους της τι είχε συμβεί και εκείνοι ήρθαν στα χέρια μαζί του. Αστυνομικοί που περνούσαν από το σημείο προσήγαγαν τον ποδοσφαιριστή και 8 μαθητές στο Τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης: Απολογείται τη Μ. Πέμπτη ο ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης – Το χρονικό της υπόθεσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος