ΕΙΝΑΠ: Συμμετέχει στη συγκέντρωση της 29/1 στο Σύνταγμα – Στηρίζει τη στάση εργασίας του Παίδων Αγία Σοφία στις 31/1

Με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ κάνει γνωστό ότι συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων το Σάββατο 29/01/22 στις 11:30 στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρει: «Διεκδικούμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους άμεσα μέτρα ανακούφισης, υπερασπιζόμαστε την προστασία της υγείας και της ζωής μας τόσο από την πανδημία όσο και από τις φυσικές καταστροφές.
Διεκδικούμε:
• Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως: «στηρίζει τον αγώνα των γιατρών του Παίδων Αγία Σοφία ενάντια στη μετακίνηση γιατρών από τα παιδιατρικά νοσοκομεία στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Προμηθέας.
Διεκδικούμε:
• Να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπως και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, η οποία να έχει και την ευθύνη των εμβολιασμών.
• Να απεμπλακεί το προσωπικό των νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς
Στηρίζουμε τη στάση εργασίας των γιατρών του Παίδων Αγία Σοφία τη Δευτέρα 31/01/22 και ώρα 12:00 με 15:00».

ΕΙΝΑΠ: Συμμετέχει στη συγκέντρωση της 29/1 στο Σύνταγμα – Στηρίζει τη στάση εργασίας του Παίδων Αγία Σοφία στις 31/1
νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία

Από το νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, οι ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής, δημοσιοποίησαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε με βάση την καινούργια απόφαση της 1ης ΥΠΕ(επισυνάπτεται στις φωτο) ότι εν τέλει το εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας” θα στελεχωθεί από ιδιώτες και εθελοντές ιατρούς. Στο νοσοκομείο μας υπήρξε από νωρίς το πρωί επικοινωνία με το γραφείο της διοίκησης που μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι αυτό ισχύει και ότι δεν θα μετακινηθούν ειδικευόμενοι ιατροί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως και συγκεκριμένα το μεσημέρι, ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη προσωπικού ότι αυτό δεν ισχύει, ότι πρέπει να πάμε κανονικά στο εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να μας αναφέρει καν μέχρι πότε. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και μαζευτήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου μας , όπου ήρθαν και συνάδελφοι μας από το Π.&Α.Κυριακού.

Στη συνέχεια σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου μας ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ανάκληση απόφασης για την μετακίνηση του προσωπικού  και επανέλαβε ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η στελέχωση του εμβολιαστικού, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Εμείς ως ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής γνωστοποιήσαμε στον διοικητή τις προθέσεις μας ότι την Δευτέρα 31/01 12-3μμ θα προχωρήσουμε κανονικά σε στάση εργασίας και σε όποια άλλη κινητοποίηση αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, ότι διαφωνούμε και συνεχίζουμε να μην δίνουμε ονόματα συνάδελφων.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στο Π.&Α.Κυριακού οι ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής , με τη στήριξη της διεύθυνσης των κλινικών τους, επίσης δεν δίνουν ονόματα για να στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο. Είναι αν μην τι άλλο κοροϊδία , ενώ υπάρχει καινούργια απόφαση, να συνεχίζουν να μας πιέζουν να στελεχώσουμε το mega εμβολιαστικό Προμηθέας ενώ τους έχουμε ενημερώσει ότι δεν μπορούν καν να βγουν τα προγράμματα εφημέρευσης των κλινικών μας και του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο μας.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκφοβισμό. Την Δευτέρα στάση εργασίας στο νοσοκομείο 31/01/22 12-3μμ και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο. Απαιτούμε: Καμία μετακίνηση Παιδιάτρου από τα νοσοκομεία, άμεση στελέχωση και λειτουργία των εμβολιαστικών δομών με μόνιμο προσωπικό στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ

Έγγραφο του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Παμμακάριστος”, με το οποίο ενημερώνει τους αρμόδιους για τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε τη Δευτέρα και ζητά να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζόμενων την επόμενη μέρα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΝΓΕ. Όπως επισημαίνει: «Καμία απάντηση. Καμία ενέργεια δεν έγινε με αποτέλεσμα στις 25 και στις 26/1 να εφημερεύει για 36 ώρες συνεχόμενα μια παθολόγος για πάνω από 70 ασθενείς σε 5 διαφορετικά τμήματα».

Το έγγραφο

«Καλημέρα σε όλους
Δεν έχω λάβει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση για τη σημερινή εφημερία.
Είδα στα ΜΜΕ ότι έχει κηρυχθεί γενική αργία.
Θα πρέπει τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου να διαμορφώσουν πλάνο για τη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη, μέρα και να ειδοποιήσουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους, με σκοπό την αδιατάρακτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εχθές, κατά την επιστροφή μου από την εργασία μου, κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα και η ατομική μου περιουσία Α, καθώς βρέθηκα να οδηγώ σε δρόμους με χιόνι και πάγο, διατηρώντας με μεγάλη προσπάθεια τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου.
Αναγκάστηκα να αφήσω όπως όπως το αυτοκίνητο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας μου και να περπατήσω για πολλή ώρα μέσα σε βαριά χιονόπτωση, ενώ δίπλα μου περνούσαν αυτοκίνητα που μπορούσαν να βγουν εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί συνάδελφοι είχαν παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες.

Είμαι διαθέσιμος να συμμετάσχω στην κάλυψη της σημερινής εφημερίας, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι κρατικές υπηρεσίες Υγείας, δηλαδή Διοίκηση του Νοσοκομείου, 1η ΥΠΕ, Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας και Υπουργείο Υγείας μου εξασφαλίσουν ασφαλή μεταφορά με έξοδα και ευθύνη του κράτους από και προς το χώρο εργασίας μου.

Επί του πρακτέου, εφόσον λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ, μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να φθάσω σε κεντρικό σημείο, πχ Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή Πλ. Συντάγματος.
Από κει θα πρέπει να έλθει να με παραλάβει κρατικό όχημα για ασφαλή μεταφορά μου στο ΝΘΠ “Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ”.  Αντίστοιχη διευθέτηση θα πρέπει να γίνει και μετά το πέρας της εργασίας μου.

Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι φορείς ήδη εξετάζουν σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα σε όλα τα επίπεδα.
Είμαι σε επιφυλακή και στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε, πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Εξυπακούεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι και η ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος