ΕΙΝΑΠ: Να καλυφθούν οι πέντε οργανικές κενές θέσεις ακτινολόγων στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος»

Array

Επανέρχονται τόσο η ΕΙΝΑΠ, όσο και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Παμμακάριστος» στο θέμα της ανάγκης κάλυψης των κενών θέσεων ακτινολόγων.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για πολλοστή φορά ενημερώθηκε για τις τραγικές ελλείψεις ακτινολόγων στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη ώστε οι συνάδελφοι με ευθύνη των αρμόδιων οργάνων και της Διοίκησης αναγκάζονται σε υπερεργασία και υπερεφημέρευση. Η λύση που ισχυρίζεται ότι δίνει η Διοίκηση του νοσοκομείου «Παμμακάριστος», η Υ.Πε. και το υπουργείο Υγείας είναι οι μετακινήσεις γιατρώ ανπό άλλα νοσοκομεία- που και αυτά έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Τα κενά δεν μπορούν να καλύπτονται με «μπαλώματα» και μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία -με γιατρούς που καλύπτουν τις αδυναμίες των τμημάτων- μεταφερόμενοι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Ζητάμε να προκηρυχθούν και να πληρωθούν και οι πέντε οργανικές κενές θέσεις. Η ΕΙΝΑΠ θα είναι δίπλα στους συναδέλφους και θα στηρίξει οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης αποφασίσουν».

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, επισημαίνει: «Μία μόνο αναισθησιολόγος για το ΓΝΑ Παμμακάριστος. Ασθενείς και εργαζόμενοι εκπέμπουν SOS.

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου διαθέτει 4 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και 4 ειδικευόμενων. Παρόλο που οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες, στην πράξη εδώ και μήνες υπηρετούν μόνο 2 αναισθησιολόγοι και 1 ειδικευόμενη για να καλύψουν τους ασθενείς όλων των τμημάτων και κλινικών (ΤΕΠ, Χειρουργεία, κλίνες COVID, κλίνες ΜΑΦ, βαρέως πάσχοντες ασθενείς).
Η Προϊσταμένη Διευθύντρια του Τμήματος είναι εδώ και κάποιους μήνες σε αναστολή εργασίας λόγω υποχρεωτικότητας και η θέση της δεν καλύφθηκε ποτέ προσωρινά όπως προβλεπόταν. Μια Επιμελήτρια Β του Τμήματος είναι σε άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου.

Οι εναπομείναντες ιατροί του Αναισθησιολογικού αναγκάζονται να πραγματοποιούν πολλαπλές εφημερίες μηνιαίως πέραν του προβλεπόμενου πλαφόν, με κίνδυνο τόσο για τους ασθενείς, όσο και για την ψυχοσωματική τους υγεία. Σχετικά έχει γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.
Από σήμερα 25/10 ημέρα γενικής εφημερίας απομένει μία μόνο αναισθησιολόγος για ολόκληρο το νοσοκομείο, λόγω αναρρωτικής άδειας του έτερου αναισθησιολόγου για προγραμματισμένο χειρουργείο το οποίο ήταν γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Είναι αδύνατο και επικίνδυνο μία αναισθησιολόγος και μία ειδικευόμενη να καλύπτουν ολόκληρο νοσοκομείο. Η αναισθησιολογία αποτελεί ειδικότητα «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση επειγόντων βαρέων περιστατικών. Επίσης με αυτή τη στελέχωση είναι αδύνατων να πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία και τα επείγοντα καθίστανται επισφαλή.

Το ΔΣ του ΣΕΝΠ και οι εργαζόμενοι έχουμε καταγγείλει το αντιεπιστημονικό μέτρο της αναστολής εργασίας λόγω υποχρεωτικότητας που στερεί πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό από τα νοσοκομεία και έχουμε απαιτήσει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Ζητάμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα τώρα.
•Να αρθεί άμεσα η αναστολή εργασίας της Προϊσταμένης του Αναισθησιολογικού.
•Να βρεθεί άμεσα προσωρινή λύση για την κάλυψη του Αναισθησιολογικού Τμήματος με 3 ιατρούς βάσει οργανογράμματος μέχρι να επιστρέψουν οι μόνιμοι ιατροί.
•Να αυξηθούν οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις Αναισθησιολόγων, καθώς οι 4 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου».

Eπίσης η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την στελέχωση του Νοσοκομείου με τις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου».

Σχετικές ειδήσεις

ΓΝΑ Παμμακάριστος: Σοβαρή υποστελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος αναφέρουν οι γιατροί

ΕΙΝΑΠ: «Καμπανάκι» για την Παμμακάριστο

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «ΓΝ Παμμακάριστος»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος