ΕΙΝΑΠ: Άμεση στήριξη των χειρουργείων στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Array

Επανέρχεται η ΕΙΝΑΠ στο θέμα της λειτουργίας των χειρουργείων στο παιδιατρικό νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, μετά τις μεταφορά περιστατικών σε άλλο νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε ότι σε πρόσφατό της έγγραφο η 1η Υ.Πε., στα πλαίσια της αποσυμφόρησης της λίστας χειρουργείου του νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία”, ορίζει τη διεκπεραίωση αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων του νοσοκομείου στο παιδοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου “Έλενας Βενιζέλου”.

Τα περιστατικά της λίστας χειρουργείου δεν είναι αριθμοί. Είναι ασθενείς, και στη προκειμένη περίπτωση παιδιά, που παρακολουθούνται σε τακτική βάση στο νοσοκομείο από τους θεράποντες γιατρούς που γνωρίζουν αναλυτικά τα προβλήματά τους.

Επιπλέον, οι αποφάσεις αυτές, που λαμβάνονται από τις Διοικήσεις ερήμην των γιατρών, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των ειδικευόμενων για εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση των νέων γιατρών έχει υποβιβαστεί λόγω της πανδημίας, καθώς και με τις αλλαγές στο πρόγραμμα της ειδικότητας και την κατάργηση του ξεχωριστού χρόνου άσκησης στη γενική χειρουργική.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και στήριξη του χειρουργικού τομέα, ώστε να αποσυμφορηθεί η λίστα».

Σχετική είδηση: ΕΙΝΑΠ: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος