Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Array

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διεκδικώντας την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, ειδικά αναισθησιολόγων.

Τι αναφέρει η ΕΙΝΑΠ

Οι ελλείψεις προσωπικού στο Αιματολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία” έχουν αναγκάσει τους ιατρούς να πραγματοποιούν 6 με 10 εφημερίες ο καθένας ανά μήνα ενώ πια στις μικρές εφημερίες κλείνει μετά τις 9 το βράδυ και οι εξετάσεις αποστέλλονται και πραγματοποιούνται στο διπλανό νοσοκομείο. Αυτή -η προσωρινή ελπίζουμε λύση- άρχισε πρόσφατα να πραγματοποιείται και για το βιοχημικό εργαστήριο. Το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία μέρα παρά μέρα.

Ο ένας από τους δύο βιολόγους του αιματολογικού εργαστηρίου παραιτήθηκε, αφού είχε βγει σε αναστολή ως ανεμβολίαστος και από τότε σταμάτησε να γίνεται ο έλεγχος για Gilbert. Το εργαστήριο εξυπηρετούσε όλη την Ελλάδα και από τότε η σημαντική αυτή εξέταση σταμάτησε.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα για πρόσληψη επικουρικών ιατρών αφού δεν υπάρχει κανείς στη λίστα καθώς κανείς δεν θέλει να έρθει με τέτοιες
συνθήκες εφημέρευσης. Θέση μόνιμου ιατρού δεν προκηρύσσεται τα τελευταία 2 χρόνια ενώ εντός εξαμήνου θα βγει στη σύνταξη άλλος ένας ιατρός. Ο μοναδικός επικουρικός ετοιμάζεται να φύγει για αλλού με αποτέλεσμα να παραμένουν ένας επιμελητής Α, δύο ιατροί με θέση Διευθυντή (όπου ο ένας είναι ΑΜΕΑ και έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα) και καθώς και ένας βιολόγος που καλύπτει το τμήμα Γενετικής – Έρευνας.

Ποιές είναι οι ελλείψεις

Για την εύρυθμη λειτουργία του αιματολογικού απαιτείται η άμεση προκήρυξη 3 οργανικών θέσεων, η εξεύρεση μέχρι τότε επικουρικών ιατρών και η πρόσληψη τουλάχιστον ενός βιολόγου. Στα εργαστήρια υπάρχουν 16 κενές θέσεις ειδικευομένων μικροβιολογίας.

Σε επικίνδυνη θέση βρίσκεται και η Αιμοδοσία του νοσοκομείου όπου χρήζει άμεσα στήριξη με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ οι δύο Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας με 830 τακτικά μεταγγιζόμενους ασθενείς είναι υπό διάλυση λόγω έλλειψης μόνιμων ιατρών.

Τέλος, είναι γνωστή η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων Αγία Σοφία με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται χειρουργεία μόνο στα έκτακτα περιστατικά και να αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία των μικρών ασθενών.
Η ΕΙΝΑΠ καλύπτει την κινητοποίηση που οργανώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου την Τρίτη 20/09/22 στις 12:00 μμ. στην πύλη».

Επίσης σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως: «καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου  της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται για την κατάληψη του οδοστρώματος μπροστά από το υπουργείο Υγείας από υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούσαν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ. Οι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούμαστε! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των ασθενών μας».

Διαβάστε επίσης: Παναττική Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για το ογκολογικό τμήμα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος