Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας – Οι ποινές που προτάθηκαν

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς όπως και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που δικάστηκε ως συνεργός του

Ποινή ενός έτους προτείνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά , ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.  O εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει ποινή έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς πέφτει η αυλαία του 5ου Ειδικού Δικαστηρίου στα χρονικά της μεταπολίτευσης με την ανακοίνωση της απόφασης.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί «δεν νιώθει ένοχος».

    «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», αναφέρει η δήλωση.

 Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.
Στη δίκη παρέστη ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Όλγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία.

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου-Άγγελου Καραχάλιου για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

«Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος και συνεχίζουν ως εξής: «Η προσπάθεια του Νίκου Παππά να μετατρέψει σε πολιτική μια αμιγώς ποινική υπόθεση απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το Δικαστήριο και πέρασε. Σε ό,τι αφορά τον εντολέα μας κ.Χρήστο Καλογρίτσα η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση γιατί αποτελεί πλήρη και οριστική απόδειξη πως έλεγε την αλήθεια».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος