Δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: “Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα” λέει ο κατηγορούμενος

“Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν  άλλαξε και δεν θα αλλαξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα”. Αυτό απάντησε στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 34χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της Κάρολαϊν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν ρωτήθηκε για τη θέση του σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Ακολουθεί ο διάλογος με τον πρόεδρο
Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ.  Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλαξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισαε
Προεδρος: Έχετε πει ότι τελουσατε κατάσταση βρασμού

Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Στο δικαστήριο έφτασε συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος.

Τι είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας της Κάρολαϊν

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Κάρολαϊν Αθ. Χαρμάνη σήμερα αναμένεται να εξεταστούν μάρτυρες, η διαδικασία θα διακοπεί, ενδεχομένως να μην συνεχιστεί την Πέμπτη αλλά και θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα. Όπως είπε ο δικηγόρος στη λίστα των μαρτύρων υπάρχουν και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, που εξεταστούν μετά την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας. Θα ζητήσουμε την μεγαλύτερη των ποινών για την ανθρωποκτονία. Κατά τις παλιές διατάξεις αναμένεται να εκτίσει 16 χρόνια, είπε στην ΕΡΤ.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον ασφυκτικό θάνατο της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, και την θανάτωση με απαγχονισμό της σκυλίτσας που είχαν στο σπίτι.

Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο κατηγορούμενος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Καρολάιν, η γειτόνισσα και άλλοι. Το εύρημα του ρολογιού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος που δηλώθηκε από τον πιλότο ως ληστεία, καθώς από αυτό προέκυψε πως η Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη “διαδικασία μηχανισμού του θανάτου”. Η ανάλυση των δεδομένων του ρολογιού καταρρίπτει , σύμφωνα με την δικογραφία, όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί έντονης φιλονικίας που προηγήθηκε του εγκλήματος και περί “ψυχικού βρασμού” υπό τον οποίο έδρασε.

Μεταξύ των μαρτύρων και οι γονείς της κοπέλας  οι οποίοι ως αναμένεται θα εκπροσωπηθούν από το δικηγόρο τους. Τα προβλήματα κινητικότητας του πατέρα του θύματος  και  η σύσταση των ειδικών στην μητέρα να μην έρθει αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της κόρης της προς χάριν της ήρεμης ανατροφής της εγγονής της καθιστούν  αποτρεπτική την παρουσία τους στο δικαστήριο.

Παράσταση πολιτικής αγωγής, για την βάναυση θανάτωση της σκυλίτσας έχουν δηλώσει και έγινε αποδεκτή, το φιλοζωικό Σωματείο από το οποίο υιοθέτησε η Καρολάιν το άτυχο σκυλάκι, αλλά και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, κάτι που γίνεται για πρωτη φορά στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη καλύπεται εκτενώς και από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Γλυκών Νερών: Κανονικά διεξάγεται η δίκη του 34χρονου πιλότου – Τι κατέθεσε η επιστήθια φίλη της Καρολάιν – ertnews.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος