Εφημερία με 15 κενές κλίνες στο “Αττικόν” – Στους 699 οι διασωληνωμένοι

Στη διάψευση σεναρίων που μιλούσαν για τη διατήρηση του σκληρού lockdown ακόμη έναν μήνα, έως τις 25 Απριλίου, προκειμένου να «σωθεί» το Πάσχα, προχώρησαν κυβερνητικές πηγές. Οι  67 θάνατοι σε μόλις ένα 24ωρο αποτελούν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό  για το 2021 και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δοκιμάζονται.

Στην Αττική, κάθε 24ωρο 40-60 ασθενείς είναι στην αναμονή για μία κλίνη ΜΕΘ.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών σε όλη τη χώρα ήταν 476, ενώ συνολικά νοσηλεύονται πάνω από 5.000.

Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία – “Έμφραγμα” στην εφημερία του “Λαϊκού”

Η εφημερία του Λαϊκού χθες άρχισε με μόλις 19 απλές κλίνες Covid κενές από τις συνολικά 86 που διαθέτει το νοσοκομείο.

“Τo “Λαϊκό” υπέστη έμφραγμα με την εφημερία, έχουμε ράντζα με ασθενείς covid. Έχουμε 2 διασωληνωμένους που περιμένουν 4η μέρα στις ΜΕΘ”, ανέφερε ο πρόεδρος του νοσοκομείου , Τάσος Αντωνόπουλος.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για «κλείσιμο» της εφημερίας του λόγω αυξημένων εισαγωγών, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε:

“Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

Εφημερία με 15 κενές κλίνες στο “Αττικόν”

Με την αγωνία ζουν και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», που θα πρέπει να ξεκινήσουν την εφημερία με μόλις 15 κλίνες κενές.

“Είμαστε οριακά, δεν απέχουμε πολύ από το να δούμε ράντζα σε κλινικές Covid” , τονίζει ο γιατρός και εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Σιδέρης.

Το 50% των νέων μολύνσεων εντοπίζονται στο Λεκανόπεδιο

Συγκεκριμένα σε σύνολο 3.062 νέων κρουσμάτων, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 1.422, στη Θεσσαλονίκη 387 και 121 στην Αχαΐα.

Για τα περιστατικά στο Δρομοκαϊτειο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Δρομοκαϊτειο για να ενημερωθεί για τα περιστατικά covid στο νοσοκομείο.

“Δεν υπήρξε μέριμνα για έγκαιρο εμβολιασμό των νοσηλευομένων και αυτό έχει οδηγήσει σε έξαρση κρουσμάτων, πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση από το υπουργείο Υγείας”, δήλωσε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει:

Συνολικά, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα και νοσηλεύονται σε κλινικές COVID-19 γενικών νοσοκομείων. Επίσης, νοσούν έξι άτομα του προσωπικού. Ο εμβολιασμός του προσωπικού ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων.

Τα νέα εμβολιαστικά κέντρα 

Τα νέα εμβολιαστικά κέντρα στο Περιστέρι και το Ελληνικό, θα υποδεχτούν τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν την Απριλίου.”Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν στην στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα βήμα είμαστε όλο και πιο κοντά στον μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών στην κανονικότητα μας.”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψη του νωρίτερα στα δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,  τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας ενεργοποιεί άλλα 272 κέντρα υγείας “και φτάνουμε το συνολικό αριθμό των 1073 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα”.

Η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για το “ανοχύρωτο” ΕΣΥ

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες».

“Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στον κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορονοϊό”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ επισημάνθηκε ότι :

“Προειδοποιούμε εδώ και μέρες για την ανάγκη να πάρει ανάσα το ΕΣΥ, με την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών. Υπουργοί της κυβέρνησης δέσμιοι των συμφερόντων, το βρίσκουν «αχρείαστο κόστος».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως  “αδιανόητο κι εγκληματικό οι επιχειρηματίες της υγείας να συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή και τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων”.

Σε ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση αναφέρεται : Η κυβερνητική ανικανότητα οδηγεί στην κατάρρευση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

Από το ΜέΡΑ25 , ο εκπρόσωπος Μιχάλης Κριθαρίδης ανέφερε: “Μία ακόμα πολεμική νύχτα στα νοσοκομεία της Αττικής με την εγκληματική Κυβέρνηση να μιλάει για «αχρείαστο κόστος επίταξης».

Η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη,Κώστας Παπαδόπουλος, Δήμητρα Σέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος