Εφιάλτης χωρίς τέλος η πανδημία – Rapid test με το παραμικρό σύμπτωμα ζητά ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος (video)

«Ο κορονοϊός μας διαψεύδει συχνά γιατί εμφανίζονται νέα δεδομένα, κυρίως όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα. Η διασπορά και η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγάλη. Δίνει και λίγο βαρύτερη εικόνα στα περιστατικά και όλο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε για την πανδημία στις «Συνδέσεις» ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, προτρέποντας τους πολίτες να υποβάλλονται σε rapid test με το παραμικρό σύμπτωμα.

Περιγράφοντας την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, που μοιάζει σαν εφιάλτης χωρίς τέλος, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών δήλωσε πώς μια αιτία για την πίεση στο σύστημα υγείας είναι  ότι οι άρρωστοι παραμένουν παραπάνω στα νοσοκομεία από ότι στο προηγούμενο κύμα καθώς και ότι νοσούν πλέον περισσότεροι νέοι.

Rapid test με το παραμικρό σύμπτωμα

«Υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση ανάμεσα στο ποσοστό εμβολιασμού και στους θανάτους σε όλους τους χώρες» εξήγησε ο κ. Γώγος, προτρέποντας και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες, με το παραμικρό σύμπτωμα (π.χ. μπούκωμα, ρινίτιδα) κάνουν rapid test ή PCR ώστε να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση.

Αυτό, σε συνδυασμό με την χρήση της μάσκας, την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την αύξηση των εμβολιασμών θα βοηθήσουν για την καλυτέρευση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος