‘Εφη Αχτσιόγλου: Δεν λύνονται με αυτόματο πιλότο τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα

«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους επαναλαμβάνουν την αποτυχημένη συνταγή των ανεπαρκών μέτρων όλου του προηγούμενου διαστήματος», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης  Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία. Η ‘Εφη Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι «σε περιβάλλον εκτίναξης του πληθωρισμού, οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή υποχρεώνονται, εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας, να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα».

.Αναφέρεται επίσης σε «φορολογικά χρέη απλώς μετατίθενται για έναν μήνα και σωρεύονται χωρίς καμία ελάφρυνση. Το περιορισμένο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω ΠΔΕ επ’ ουδενί δεν εξισορροπεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι επιχειρήσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια».

Η δήλωση καταλήγει: «Δύο τινά ισχύουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Είτε επαναλαμβάνει τα ίδια, αυταπατώμενη ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, είτε απλώς δεν την ενδιαφέρει. Όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της καθημερινά διογκώνονται. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται στον αυτόματο πιλότο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος