Ε. Κουντουρά: Αναγκαία η συνεργασία ιδιωτικών – δημόσιων φορέων για τον τουρισμό

«Στόχος και ευθύνη μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στον κλάδο», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά προσέθεσε ότι για την επιτυχία του στόχου αυτού, είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρηματιών του κλάδου. Εν συνεχεία η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο έργο που έχει ήδη συντελεστεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και στάθηκε ιδιαίτερα στο ρεκόρ αφίξεων την προηγούμενη χρονιά.

Σημείωσε ιδιαίτερα, την καθιέρωση απευθείας πτήσεων και το άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό, καθώς και τη συνεργασία με τις Περιφέρειες και τα επιμελητήρια για την ανάδειξη και νέων τουριστικών προορισμών και για την ενιαία προβολή και προώθηση του τουρισμού. Ακόμη, την προώθηση των θεματικών και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και φορείς και την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας

Η κ. Κουντουρά ανέφερε, τέλος, ότι επετεύχθη το «ξεπάγωμα» επενδύσεων συνολικού ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, η αύξηση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και η επιδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου με 50 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑΝΑΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ