Ελικόπτερο στα Σπάτα: Νέες μαρτυρίες για το τραγικό δυστύχημα

Array

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται για το τραγικό δυστύχημα στα Σπάτα, όταν 22χρονος Βρετανός επιβάτης ελικοπτέρου διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα, αμέσως μετά την αποβίβασή του.

Υπό διερεύνηση είναι η τήρηση στο ελικοδρόμιο των κανόνων ασφαλούς αποβίβασης, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail ο άτυχος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα.

Ωστόσο μια νέα μαρτυρία, από έναν 20χρονο φίλο του θύματος, ανατρέπει τα δεδομένα. Ο νεαρός υποστηρίζει ότι ο 22χρονος κατέβηκε από το ελικόπτερο χωρίς ασφάλεια, χωρίς συνοδεία και χωρίς να κρατά το κινητό του για σέλφι. Για κάποιο λόγο όμως επέστρεψε στο ελικόπτερο πριν το τραγικό δυστύχημα.

Υπάρχει και ένα ακόμα σενάριο, που φαίνεται ότι το υποστηρίζει και η υπεύθυνη εταιρία, σύμφωνα με το οποίο οι νεαροί άνοιξαν τις πόρτες πριν προλάβει να ολοκληρώσει ο πιλότος τις διαδικασίες, οι συνοδοί εδάφους έσπευσαν να τους συνοδεύσουν σε ασφαλή χώρο και κάπου εκεί έγινε το δυστύχημα.

Όλα τα σενάρια και οι μαρτυρίες θα διερευνηθούν, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος