“Χάπι του βιασμού”: Δύσκολα ανιχνεύσιμες οι ουσίες – Μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο – Τι λέει καθηγητής φαρμακολογίας (video)

Τι είναι τα χάπια βιασμού που διακινούνται ελεύθερα στο Διαδίκτυο; Ο Αντώνης Γούλας, καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠθ μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για την ανίχνευση αυτών των ουσιών που είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με αφορμή την καταγγελία για βιασμό, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, στη Θεσσαλονίκη.

«Όσο πιο ευαίσθητο είναι το όργανο που τις ανιχνεύει τόσο ευκολότερο είναι να εντοπιστούν» δήλωσε ο κ. Γούλας με αφορμή την αποστολή στο εξωτερικό των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γ. Μ. που κατήγγειλε βιασμό, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πάρα πολλές νέες ουσίες που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την ανίχνευσης τους. Στην μαύρη αγορά του Διαδικτύου, δυστυχώς, διακινούνται ανεξέλεγκτα επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες, όπως το χάπι του βιασμού.

“Κάποιες ουσίες δρουν άμεσα ενώ κάποιες άλλες θέλουν ένα διάστημα 15 – 20 λεπτών για να δράσουν. Ο βαθμός επικινδυνότητας είναι συνάρτηση της ποσότητας. Σε συνδυασμό με το αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο”, δήλωσε ο επιστήμονας αναφέροντας ότι αυτά τα προμηθεύονται μόνο με συνταγή ιατρού.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος