Δυο τρένα με 300 επιβάτες εγκλωβισμένα στην Οινόη – Τι είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων

Δύο αμαξοστοιχίες με 300 επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένες από χθες στο ύψος της Οινόης μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες έξω από τη Λιβαδειά λόγω βλάβης που έπαθε τρένο από τον χιονιά, με την επακόλουθη πρόσκρουση λόγω ολισθηρότητας των εκχιονιστικών μηχανών που έσπευσαν προς συνδρομή με αποτέλεσμα των ελαφρύ τραυματισμό 11 ατόμων. Όπως είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις Εξι”, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών γίνονται προσπάθειες ώστε μέχρι τις 12, οπότε σταματά και η αναστολή των δρομολογίων, οι συρμοί να φύγουν.

Όπως εξήγησε πρόκειται για την αμαξοστοιχία 56 που ερχόταν από Αθήνα και ήταν το επόμενο δρομολόγιο μετά το τρένο που έσπασε η ποδιά του από τα χιόνια. Έμεινε στην Οινόη όπως και αμέσως μετά η αμαξοστοιχία 55 που ερχόταν από Θεσσαλονίκη. Η πρώτη αμαξοστοιχία που έπαθε βλάβη μετακινήθηκε τελικά στο Λιανοκλάδι και οι άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία, αλλά οι επιβάτες των άλλων αμαξοστοιχιών παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Δυο τρένα με 300 επιβάτες εγκλωβισμένα στην Οινόη – Τι είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων

Σημείωσε πως τα συνεργεία που είναι εκεί, εδώ και 24 ώρες επί ποδός, καθώς δεν μπορούν να τους συνδράμουν λόγω της κακοκαιρίας άλλα συνεργεία, και συνεχίζουν τον αποχιονισμό ώστε μέχρι τις 12 οι αμαξοστοιχίες να φύγουν. Πρόσθεσε πως δεν έχουν βλάβη, είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι και υπάρχει θέρμανση στα βαγόνια.

Σχολιάζοντας το αν έπρεπε η όχι τα τρένα να κινούνται με αυτήν την κακοκαιρία είπε πως τα τρένα δεν σταματάνε ποτέ και όσο κυκλοφορούν οι γραμμές μένουν καθαρές.

Για τον Προαστιακό είπε πως από χθες κάνει δρομολόγια η αμαξοστοιχία 58 που παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο τους εγκλωβισμένους και διευκρίνισε πως η λειτουργία του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο δεν διακόπηκε ποτέ, παρά τα όσα μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ, εκτός από δύο ώρες χθες το μεσημέρι όταν έπεσε δέντρο στις γραμμές στην Αγίου Μελετίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος