Έντεκα τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα έξω από τη Λιβαδειά

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε ατύχημα με αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας. Οι τραυματίες μεταφέρονται υπό αντίξοες συνθήκες στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς εν μέσω χιονοθύελλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 11 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη, μεταφέρθηκαν από πυροσβέστες σε ασφαλές σημείο, από το οποίο τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αμαξοστοιχία που μετέφερε 200 περίπου επιβάτες ήταν ακινητοποιημένη από το μεσημέρι λίγο έξω από τη Λιβαδειά, προς την Τιθορέα.

Πήγε άλλη μηχανή για να την ρυμουλκήσει, λόγω όμως της ολισθηρότητας έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα βαγόνια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 7-8 τραυματίες.

Η αμαξοστοιχία ρυμουλκείται στη Δαύλεια όπου έσπευσαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο δίκτυο, υπήρξε ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας I/C 54, που κινούταν από την Αθήνα με κατεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς.

Στην προσπάθεια ρυμούλκησης της αμαξοστοιχίας υπήρξε μικρή πρόσκρουση με τη μηχανή ρυμουλκησης λόγω της ολισθηρότητας της γραμμής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελαφρά τραυματίες (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 6 άτομα).

Η αμαξοστοιχία εν τέλη τέθηκε σε κίνηση προς το σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν ασθενοφόρα για να παρέχουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν όποιους ασθενείς χρειαστεί στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα μεταφερθούν με έξοδα της εταιρείας για διανυκτέρευση στη Λαμία και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος