Aπότομη αλλαγή του καιρού – Π. Γιαννόπουλος: Την Πέμπτη 26/1 η πρώτη μέρα του χειμώνα (video)

Array

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τον χειμώνα να γίνεται αισθητός από την προσεχή Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μετά το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ είπε στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα ότι η θερμακρασία την Πέμπτη θα είναι στα κανονικά επίπεδα για την εποχή, δηλαδή 13 βαθμούς Κελσίου ενώ ταυτόχρονα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά ακόμα και της Πελοποννήσου.

«Για πέντε ημέρες θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισημαίνοντας ότι ο Ιανουάριος θα είναι από τους πιο θερμούς μήνες.

«Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός στα δυτικά με ορισμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία», όπως είπε.

Την Παρασκευή παραμένουν οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και ο βροχερός καιρός , με τις θερμοκρασίες ενδεικτικά στην Αθήνα το μεσημέρι στους 13 βαθμούς και στους 10 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. θα χιονίσει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Σχετική βελτίωση, όμως με κρύο καιρό, θα υπάρξει το Σάββατο.

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία έως τις βραδινές ώρες.

Aπότομη αλλαγή του καιρού – Π. Γιαννόπουλος: Την Πέμπτη 26/1 η πρώτη μέρα του χειμώνα (video)

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος