Δωρεάν διανομή ξύλων από δήμους που επλήγησαν από την “Ελπίδα” – Ξεκίνησε η διανομή σε Γλυφάδα, Π. Φάληρο (video)

Μία σημαντική πρωτοβουλία, τη διάθεση της ξυλείας από τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ελπίδα” στην Αττική ανακοίνωσαν οι δήμοι Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας, συνδράμοντας τους δημότες την περίοδο της ενεργειακής ακρίβειας.

Πολύ μεγάλη ανταπόκριση γνωρίζει από τον κόσμο η πρωτοβουλία για τη διανομή ξυλείας στο Δήμο Γλυφάδας που ανακοίνωσε χθες, μέσω social media o δήμαρχος της πόλης. Μέσα σε 24 ώρες οι ενδιαφερόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 7.000. Και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί για καιρό.

Ξεπέρασαν τις 7.000 αιτήσεις σε ένα 24ωρο στη Γλυφάδα

Οι υπάλληλοι του δήμου των νοτίων προαστίων της Αττικής έχουν κόψει και συγκεντρώσει τα ξύλα και τα μοιράζει δωρεάν στους πολίτες με μόνη προϋπόθεση, την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Οι πολίτες πηγαίνουν στο σημείο στο πυροφυλάκιο του δήμου Γλυφάδας, και γεμίζουν το πορτ μπαγκάζ του επιβατικού οχήματός τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων καθώς η ποσότητα της ξυλείας είναι περιορισμένη και το πρόγραμμα θα ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων της υπάρχουσας ξυλείας.

Για τη σημαντική αυτή δράση, ιδίως σε περίοδο ενεργειακής ακρίβειας, μίλησε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. Η παραλαβή γίνεται με sms και email ενώ όπως είπε σε κάθε οικογένεια αντιστοιχεί ένα γέμισμα του πορτ μπαγκάζ.

“Όποιος το επιθυμεί δηλώνει ηλεκτρονικά το όνομά του και τα στοιχεία επικοινωνίας. Η δράση αυτή αφορά μόνο τους κατοίκους και τους δημότες. Οι πολίτες λαμβάνουν ένα sms και από τις 8.30 μέχρι τις 14.00 μπορούν να παραλάβουν δωρεάν τα ξύλα”, δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Γλυφάδας, Μαίρη Μηλιαρέση τόνισε όλοι οι δημότες μπορούν να πάρουν ξύλα αλλά προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη και ιδίως οι οικογένειες που είναι ωφελούμενες από τις δράσεις του Δήμου. “Από τα φύγουν όλα αυτά τα ξύλα και να πάνε για κομποστοποίηση, προσφέρονται στους πολίτες μας. Είναι μία πολύ ωραία δράση και χρησιμοποιείται σε αυτούς που το έχουν ανάγκη περισσότερο.

Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά το σχέδιο που βάλαμε μπροστά θα συνεχιστεί, με νέες διανομές, όταν έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά όλη τη Γλυφάδα. Για αιτήσεις για δωρεάν ξυλεία πατήστε ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος