Δωρεά 133.000 ευρώ για ενίσχυση του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ενίσχυση εξοπλισμού στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, θα προσφέρει η δωρεά 133.000 ευρώ που κατατέθηκε από τη «Φλόγα - σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια»

Ανανέωση του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, θα προσφέρει η δωρεά 133.000 ευρώ που κατατέθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει η «Φλόγα – σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια»: «Καταβάλαμε τις τελευταίες μέρες 133.000 Ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού. Πρώτη φορά στις τόσες δωρεές μας στη δημόσια υγεία που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, είχαμε απαλλαγή από το ΦΠΑ. 133.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Επιτέλους !!

Στα δύο παιδιά που νοσούν από καρκίνο τουλάχιστον το ένα χρειάζεται ακτινοβολίες. Μια θεραπευτική προσέγγιση, με μεγάλους κινδύνους για το μέλλον το παιδιών, που απαιτεί ιδιαίτερα δαπανηρό και εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρειάζεται συνεχή εκσυγχρονισμό.
Χωρίς το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού δεν θα ήταν πλήρης η θεραπευτική αγωγή για τα παιδιά στη χώρα μας.

Η ΦΛΟΓΑ παρακολουθεί διακριτικά τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία και επεμβαίνει έγκαιρα εκεί που διαπιστώνει κενά. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι το τμήμα που ιδρύθηκε με μεγάλο αγώνα της Φλόγας και λειτούργησε το 2011 με χορηγία του ΟΠΑΠ και της ΦΛΟΓΑΣ, είχε ανάγκες ανανέωσης. Χωρίς πολλά λόγια προχωρήσαμε σε συνεργασία με τους επιστήμονες του τμήματος και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. όλοι μαζί, ομόφωνα είπαμε, είναι μια βασική και ουσιαστική ανάγκη που πρέπει να καλύψουμε. Και το πετύχαμε με τη βοήθεια σας !!!

Δίπλα μας στη μακροχρόνια προσπάθεια για τη δημιουργία του τμήματος οι ΓΙΑΤΡΟΙ μας , η Μαρία Μενεγάκη -Συνοδινού, Ελένη Βασιλάτου – Κοσμίδη, ο Παναγιώτης Παντελάκος, ο Χρήστος Χατζηεμμενουήλ, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ και μερικοί ακόμα Δημόσιοι λειτουργοί.

Δωρεά 133.000 ευρώ για ενίσχυση του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Στην Πάτρα
Δωρεά 133.000 ευρώ για ενίσχυση του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Στη Λέσβο

Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο τμήμα.
Σας ευχαριστούμε όλους γιατί με τη μικρή ή τη μεγάλη δωρεά σας μας δίνετε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη ζωή των παιδιών μας χωρίς απώτερες συνέπειες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος