Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνες για τα πρόσωπα που «υπέγραψαν» το συμβόλαιο θανάτου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Την Τετάρτη θα απολογηθούν τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών που είναι αντιμέτωπα με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ φαίνεται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρία άτομα, για τα οποία όμως, δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στοιχεία ικανά, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Ταυτόχρονα η Ελληνική Αστυνομία έχει απευθύνει αίτημα συνδρομής στη Europol στην έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ έχει υποβάλει η Ελληνική Αστυνομία. Ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει συνομιλίες των συλληφθέντων, με βαρύ όνομα της νύχτας, ενώ ο ένας εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

Μετά την επιτυχία στον εντοπισμό του λευκού βαν που χρησιμοποιήθηκε την ημέρα της στυγερής δολοφονίας η ΕΛΑΣ, με τη συνδρομή της Europol ευελπιστεί να εντοπίσει τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας του δημοσιογράφου πριν από δύο χρόνια. Η συνδρομή της Europol ζητήθηκε για να «σπάσουν» με ειδικές τεχνικές και λογισμικά οι διαδικτυακές εφαρμογές με τις οποίες συνομιλούσαν οι δράστες.

Με δεδομένο ότι το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει εντοπιστεί οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση ως «ανθρωποκτονία κατά παραγγελία».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνες για τα πρόσωπα που «υπέγραψαν» το συμβόλαιο θανάτου

Εκτός από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα που συμμετείχαν στην εκτέλεση του σχεδίου στον Άλιμο, ενώ δεδομένο θεωρούν ότι ο εντολέας δεν είναι ανάμεσα στους φυσικούς αυτουργούς.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου υπεύθυνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών. Αυτοί οι αριθμοί παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες μία ημέρα πριν αλλά και την ημέρα της δολοφονίας, στον τόπο του εγκλήματος.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνες για τα πρόσωπα που «υπέγραψαν» το συμβόλαιο θανάτου

Λίγο πριν τη σύλληψή του ο 40χρονος συνομιλεί με τη μητέρα του επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν του αδερφού του στον Άλιμο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γνώριζε ότι μπορεί να παρακολουθείται το τηλέφωνό του και προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι.

Κατά την σύλληψή τους, οι δύο φερόμενοι δράστες με το ποινικό παρελθόν ήταν ψύχραιμοι και σύμφωνα με τις πληροφορίες σα να ήταν προετοιμασμένοι. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του 40χρονου με τη μητέρα του μόλις δύο μέρες πριν βρεθεί με χειροπέδες, καθώς φέρεται να προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι, έτσι ώστε να υπάρχει καταγραφή ότι η εταιρεία καθαρισμού στην οποία ανήκε το βαν, είχε συνεργασία με κτίρια στην περιοχή του Αλίμου, κάτι που από την έρευνα των Αστυνομικών δεν προέκυψε.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Καραϊβάζ: Ψάχνουν τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας – Οι αποκαλύψεις, οι διάλογοι και τα ψεύτικα άλλοθι

Στ. Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ: Νιώθω δικαιωμένη, είμαι πεπεισμένη ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος