Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη των δύο αδερφών που κατηγορούνται

Μία δικογραφία που σχηματίστηκε το 2015 από την Αστυνομία για κύκλωμα εκβιαστών μπήκε στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του εντολέα της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ.

Αρχηγικό μέλος φερόταν βαρύ όνομα της νύχτας, που σήμερα είναι έγκλειστο στη φυλακή. Το όνομα του συγκεκριμένου ατόμου αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση Καραιβάζ ωστόσο ουδέποτε βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με το έγκλημα.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έρθουν επιπλέον στοιχεία στη διάθεση της ελληνικής αστυνομίας και κυρίως στην κρίση και στην εμπειρία των κυρίων εισαγγελέα και ανακριτή για να φτάσουμε στον κύκλο των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του αείμνηστου Γιώργου Καραιβάζ» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γ. Καραϊβάζ, Σπύρος Χαριτάτος.

Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο άνθρωπο της νύχτας, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και φερόμενος ως συνεργός του στο κύκλωμα εκβιαστών του 2015 είχαν προμηθευτεί κάρτες sim από το ίδιο κατάστημα στους Αμπελόκηπους από το οποίο φέρονται να πήραν τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις οι δράστες της δολοφονίας Καραιβάζ.

Το 2015 ο κοριός της Αστυνομίας είχε καταγράψει συνομιλία στην οποία κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών ενημέρωνε βαρύ όνομα της νύχτας ότι ο Γιώργος Καραιβάζ είχε δώσει πληροφορίες στην Αστυνομία με στόχο οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη του. Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν πάντως ότι ο αστυνομικός ρεπόρτερ είχε δώσει τέτοιες πληροφορίες.

Το βαν κατεγράφη για πρώτη φορά στον Άλιμο της ημέρα της δολοφονίας (9-4-2021) , στις 12:57 ενώ το σκούτερ μετά από 16 λεπτά, στις 13:13.

Για πέντε λεπτά από τις 13:13 ́έως τις 13:18 ́το σκούτερ, στο οποίο επιβαίνει μόνον ο οδηγός καταγράφεται να κινείται στις οδούς: Ταξιαρχών, Μεγίστης, Υψηλάντου, και Παρθενώνος.

Τα δύο οχήματα  χάνονται και στις 14:15 ́καταγράφεται και πάλι το σκούτερ, αυτή τη φορά και με τον συνεπιβάτη,  να κινείται στην οδό Υψηλάντου προς το σημείο της δολοφονίας.

Προχωρούν σε κατόπτευση του χώρου, αποχωρούν και προσεγγίζουν και ξανά τη στιγμή της άφιξης του δημοσιογράφου στις 14.20.

Μετά τη δολοφονία το σκούτερ καταγράφεται από κάμερες σε δύο σημεία της οδού Μεγίστης να κινείται με δύο άτομα, ενώ αμέσως μετά από την κάμερα ασφαλείας τρίτου σημείου στην ίδια οδό στις 14:22:07 ́διακρίνεται μόνο οδηγός.

Στην ίδια κάμερα της οδού Μεγίστης, μετά από 55 δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα στις 14:23:02 ́ καταγράφεται να διέρχεται από το σημείο το βαν  με ίδια κατεύθυνση προς τη Λ. Ποσειδώνος.

Το βαν καταγράφεται για τελευταία φορά στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω ενώ το σκούτερ στη Λ. Κηφισού στο Αιγάλεω.

Τα κινητά

Εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο Κινητά με αριθμούς «φαντάσματα» που ανήκαν σε άτομο από το Μπαγκλαντες. Αυτοί οι αριθμοί παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες μία ημέρα πριν τη δολοφονία και την ίδια στον τόπο του εγκλήματος.

Πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν οι δύο αυτές τηλεφωνικές συνδέσεις στις 5 Απριλίου 2021. Τα δύο αυτά κινητά αγοράστηκαν στις 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα.

Παράλληλα από τα δεδομένα των εταιρειών  τηλεφωνίας αξίζει να σημειωθεί διαπιστώθηκε ότι η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, με τα στοιχειά του, τόσο στις 8-4-2021 όσο και στις 9-4-2021 παρουσιάζει παύση ενεργητικής δραστηριότητας, τις επίμαχες ώρες. 

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος