Έρευνες για την εμπλοκή κι άλλου προσώπου στην δολοφονία του Άλκη — Νέος γύρος απολογιών

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος -κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του- ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Έρευνες για την εμπλοκή κι άλλου προσώπου στην δολοφονία του Άλκη — Νέος γύρος απολογιών
Eurokinissi

Την ίδια ώρα, στοιχεία για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ενός 12ου ατόμου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Άλκη, αναζητούν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο και να φορούσε σκούφο. Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού, που κανείς δεν θέλει να κατονομάσει, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους λεγόμενους σκληρούς της υπόθεσης.

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. “Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ακόμα. Μην έχετε αμφιβολία ότι η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Διαβάζω και ακούω για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη” τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας. “Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος” είπε χαρακτηριστικά.

Έρευνες για την εμπλοκή κι άλλου προσώπου στην δολοφονία του Άλκη — Νέος γύρος απολογιών
(ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ)

Πρέπει να αναζητηθούν οι επιμέρους δράσεις, να αναζητηθούν οι λεπτομέρειες στη βούληση, στη συμμετοχή, στο αν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος, σε όλους τους κατηγορούμενους πρέπει να εξεταστούν τα επιμέρους δεδομένα” δήλωσε ο δικηγόρος, Παρασκευάς Σπυράτος.

Tην πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας περνούν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον Άλκη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη, την επόμενη εβδομάδα, η μητέρα και ο πατέρας του προτίθενται να έρθουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να ληφθεί πρόνοια σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο για το που θα διεξαχθεί η δίκη. “Ο πατέρας του Άλκη κάνει εκστρατεία για να σταματήσει το λουτρό αίματος. Να μη φύγουν άλλα παιδιά σαν τον Άλκη” σημείωσε ο θείος του Άλκη.

Την Πέμπτη, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι Παρά τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη, στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο. Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

H αστυνομία έβαλε λουκέτο σε τρεις συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη, καθώς λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει 11 σύλλογοι, ενώ έρευνες διεξάγονται σε άλλους 18 συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Συγκλονίζουν την ίδια ώρα οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου με τη στάση και τα λόγια τους, από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του γιου τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις“, ο Άρης και η Μελίνα Καμπάνου ζήτησαν ο χαμός του Άλκη να γίνει προσκλητήριο ενότητας, και όχι διχασμού, και να σηματοδοτήσει το τέλος της τυφλής βίας και του μίσους.

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πραγματοποιούν αυτή την ώρα στον τόπο του εγκλήματος μαθητές και φοιτητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος