“Μπαμπά μην ανησυχείς, θα πάω στη λέσχη, το τελευταίο μήνυμα του Άλκη” – Οι γονείς του στην ΕΡΤ

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης και Μελίνα Καμπάνου, που έκαναν την υπέρβαση δηλώνοντας “δέχομαι τη συγγνώμη των δολοφόνων του παιδιού μου” συγκίνησαν για άλλη μια φορά με τα λόγια τους και τη δύναμη της ψυχής τους, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

“Έβλεπα το παιδί μου επιφανειακά, αυτάρεσκα, σαν προέκταση του εαυτού μου, δεν το έβλεπα με τα μάτια της ψυχής μου. Τώρα που χάθηκε είδα τον εσωτερικό του κόσμο και το μεγαλείο του” λέει ο τραγικός πατέρας του  19χρονου φοιτητή και ξαναφέρνει στο μυαλό του τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.

“Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber. “Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω”. “Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου” λέει και δίνει “συλλυπητήρια στα “παιδιά” που δεν τον γνώρισαν και δεν είχαν την ευκαιρία να τον κάνουν φίλο τους”.

“Κουράγιο στις οικογένειες που κουβαλάνε βαρύτερο σταυρό από τον δικό μας” δίνει ενώ είναι βυθισμένη στο πένθος της για το χαμό του παιδιού της η μητέρα του Μελίνα,

“Αυθόρμητη η παρουσία μου στα κανάλια. Θέλω να βοηθήσω, ώστε ο γεγονός του χαμού του γιού μου να αποτελέσει στοιχείο ένωσης” είναι τα λόγια του Άρη Καμπάνου σηματοδοτώντας την παρουσία τους, ως τη δική τους πρωτοβουλία ενάντια στην οπαδική βία.

Και δίνει το στίγμα της ήρεμης και ώριμης προσωπικότητας του Άλκη, λέγοντας πως “Οταν υπήρχαν εντάσεις και καυγάδες στο σπίτι, αυτός δρούσε πάντα πυροσβεστικά”.

Παραδέχεται πως δεν ξέρει ακόμη πόσο έτοιμος είναι να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να ακούσει λεπτομέρειες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του παιδιού του. “Θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός συνένωσης και όχι διχασμού” αναφέρει και ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθησαν στον αγώνα Καβάλας – Δόξας Δράμας προς τιμήν του Άλκη.

“Μάθημα για την ελληνική κοινωνία, η στάση των γονιών του Άλκη είπε ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού. “Είναι διάχυτη η βία στην ελληνική κοινωνία” σημειώνει “Πρέπει να αλλάξει συνολικά το ποινικό μας σύστημα. Οι δράστες να οδηγούνται στη φυλακή. Εδώ έχουμε το πρωτοφανές φαινόμενο, οι εγκληματίες ούτε καν να παρίστανται στα δικαστήρια”

Ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: “Πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από υπουργούς για την οπαδική βία “ξηλώνονται” και μένουν “κενό γράμμα. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει ο υπουργός και να αλλάζει η αθλητική νομοθεσία”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος