Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις της στυγερής δολοφονίας του Άλκη. Νέα στοιχεία και βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνουν ξεκάθαρα την οργανωμένη επίθεση χούλιγκαν, που πήγαν στο σημείο αποφασισμένοι για σκληρή βία. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των φίλων του 19χρονου για το πώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σκότωσαν τον Άλκη αλλά και το πώς διέφυγαν από το σημείο.

Νέα στοιχεία για το άγριο φονικό βγαίνουν στο “φως” από το βίντεο μέσα από αγώνα που δείχνει κάποιους από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα τον 23χρονο και τον 20χρονο που έχουν συλληφθεί. Στις 10.00 το βράδυ έφτασαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους δράστες και οργάνωσαν την αιματηρή επίθεση.

Ο 23χρονος που καθοδηγούσε τις μικρότερες ηλικίες κάλεσε κάποιον και του ζήτησε να πάει να δει στην περιοχή Χαριλάου αν υπάρχουν οπαδοί του Άρη και να τον ενημερώσει. Τον πήρε πίσω και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί αλλά άτομα σε πεντάδες διάσπαρτα.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Ο 23χρονος φέρεται να έδωσε το πρόσταγμα για να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν. Μία από τις παρέες αυτές ήταν και του 19χρονου Άλκη. Κάλεσαν μάλιστα άτομα και από άλλους συνδέσμους, όπως αυτόν του Αμπαλαέα.

Κατά την διαφυγή τους τα τρία αυτοκίνητα δεν συναντήθηκαν. Το citroen κινήθηκε προς την οδό Παπαναστασίου με προορισμό το κέντρο, όπου σε κάποιο σημείο το άφησαν και έφυγαν πεζοί. Επειδή υπήρχαν αίματα έβγαλαν το πλατοκάθισμα και το πέταξαν, ενώ το μαχαίρι που κρατούσε ο 20χρονος το πέταξε σε υπόνομο.

Στην προσπάθεια τους να μην εντοπιστούν, ένας από τους δράστες που εργάζεται σε τεχνική εταιρεία, στην οποία δεν εμφανίστηκε την 1η Φεβρουαρίου, επικαλέστηκε λόγους ασθένειας.

Επίσης, σε βίντεο ντοκουμέντο απαθανατίζονται οι δύο δράστες να φτάνουν στην οδό Γαζή κρατώντας μαχαίρια. Ένα λεπτό αργότερα επιστρέφουν έχοντας ολοκληρώσει το δολοφονικό τους έργο και διαφεύγουν με τρία αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται για πρώτη φορά με ευκρίνεια ένα από τα μαχαιρώματα. Συγκεκριμένα, παρά το ότι οι υπόλοιποι δράστες έχουν φύγει, καθώς έχει δοθεί την ώρα εκείνη το παράγγελμα της αποχώρησης, ένας συνεχίζει να χτυπά με μανία έναν από τους φίλους του Άλκη που σώθηκαν από θαύμα.

Φωτογραφίες σοκ από τον τόπο του εγκλήματος

Σοκ προκαλούν και οι φωτογραφίες από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος. Το ματωμένο δρεπάνι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης και το ρόπαλο με το οποίο τον χτύπησαν στο κεφάλι. Σε μία γλάστρα βρέθηκαν τα γάντια των δραστών και δίπλα ένας από τους σκούφους που φορούσαν. Μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα σκισμένο μπλουζάκι, δίπλα από αίματα.

Το σκηνικό γύρω από την είσοδο της πολυκατοικίας αποκαλύπτει τη μανία της ομάδας των σκληρών χούλιγκαν. Οι αστυνομικοί φωτογράφησαν το σημείο του φονικού κατά την αυτοψία που έκαναν για τη συλλογή πειστηρίων.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Φωτογραφία από το δρεπάνι

Ο τόπος του εγκλήματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτή είναι η γωνία όπου βρέθηκε το ματωμένο δρεπάνι, με το οποίο μαχαιρώθηκε ο Άλκης αλλά και ένας φίλος του. Σε αυτή τη γωνία δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Πάνω στον πανικό του ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να το κρατούσε το πέταξε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατάλαβε το λάθος του λίγα λεπτά αργότερα λέγοντας ότι έκανε χαζομάρα και ρωτώντας με αγωνία συνεργό του εάν εκείνος θυμήθηκε να το μαζέψει.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Το σκισμένο μπλουζάκι

Ένα σκισμένο μπλουζάκι, το οποίο φορούσε μέλος της παρέας του Άλκη, πεταμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου έγινε η δολοφονία. Δίπλα του αίματα. Ο νεαρός που φορούσε το μπλουζάκι δεχόταν άγρια χτυπήματα και έφυγε από το σημείο ημίγυμνος.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Το αιματοβαμμένο παπούτσι

Είναι ένα παπούτσι που βρέθηκε σε απόσταση ενός μέτρου από το δρεπάνι. Ένα παπούτσι ποτισμένο με αίμα. Ακόμα και οι πιο έμπειροι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν στη θέα του. Και δεν ήταν το μόνο που βρέθηκε και αποκαλύπτει τη δολοφονική μανία των δραστών.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Όλα τα παραπάνω μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Συγκλονίζει ο φίλος του Άλκη

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του φίλου του Άλκη, ο οποίος προσπάθησε μάταια να τον σώσει: “Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: «Βοήθεια, δε μπορώ, πονάω. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα. Τότε έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη“.

Την ώρα που τέσσερις δράστες μαχαίρωναν και χτυπούσαν στο κεφάλι τον Άλκη ένας από τους δύο τραυματισμένους φίλους του Άλκη έτρεξε για να σωθεί πηδώντας τα κάγκελα μίας πυλωτής και μπαίνοντας σε διπλανή πολυκατοικία. Στη συνέχεια, κατάλαβε ότι και ο ίδιος είχε μαχαιρωθεί πισώπλατα, ενώ ένας δεύτερος φίλος του ήταν και αυτός αιμόφυρτος από μαχαιριά.

«Το παιδί που απεβίωσε είχε τις αισθήσεις του, προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία που ήταν μεγάλη και ταυτόχρονα του μιλούσαν για να τον κρατήσουν σε εγρήγορση» λέει μάρτυρας.

Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού. Έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη“, λέει φίλος του 19χρονου. “Τον άκουσα να λέει φτάνει, «μη με χτυπάτε άλλο, φτάνει…»” τονίζει άλλος μάρτυρας.

Ο δεύτερος φίλος του Άλκη που μαχαιρώθηκε σώθηκε από θαύμα. Το ίδιο δρεπάνι που σκότωσε τον 19χρονο τον τραυμάτισε, άρχισε να αιμορραγεί αλλά ευτυχώς πρόλαβε να τρέξει πριν δεχτεί και άλλα χτυπήματα. “Ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Νόμιζα ότι έφαγα ροπαλιά. Όταν απομακρύνθηκα συνειδητοποιήσα ότι έχω αίματα στον αριστερό γλουτό και κατάλαβα ότι το χτύπημα που ένιωσα ήταν από το δρεπάνι που είδα και όχι από το ρόπαλο“.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στα φονικά εργαλεία συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Το προφίλ των δραστών

Αποτυπώματα, DNA και μαρτυρίες «δείχνουν» τον οργανωμένο ρόλο που είχε ο καθένας ξεχωριστά σε αυτό το τάγμα των χούλιγκαν. Οι περισσότεροι πλέον παραδέχονται ότι βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά όχι ότι σκότωσαν.

Με σκυμμένα κεφάλια και κουκούλες, οι δύο από τους συλληφθέντες για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο φίλων του, βρέθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν. Πρόκειται, για τον 20χρονο (Α.G.) ,από την Αλβανία και έναν 22χρονο (Ο.ΤΖ.) Έλληνα.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν συνοδηγός στο λευκό citroen που έφτασε πρώτο στο σημείο της φονικής επίθεσης και ο ίδιος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι, με το οποίο πιθανότατα αυτοτραυματίστηκε στον δείκτη του αριστερού χεριού του. Στη χειρολαβή του συνοδηγού βρέθηκε αίμα από το οποίο έχει ληφθεί δείγμα και εξετάζεται αν προέρχεται από το τραύμα που έχει.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος που συνελήφθη 24ωρες μετά την δολοφονία του Άλκη. Ο 22χρονος (Ο.ΤΖ.)  καθόταν πίσω από το κάθισμα του οδηγού, ενώ πίσω από τον συνοδηγό καθόταν ο 20χρονος (R.D.)  από την Αλβανία που και αυτός στα χέρια του φέρεται να κρατούσε μαχαίρι.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Όταν είδα τους αρειανούς να έρχονται άρχισα να φωνάζω στα άτομα που ήταν στη συμπλοκή “πάμε, πάμε”. Η εικόνα φαινόταν άγρια προς τα παιδιά. Δεν σταματούσαν, χτυπούσαν αλλεπάλληλα με τα χέρια και με ότι είχαν. Εγώ εκείνη την ώρα είχα το νου μου κυρίως στα άτομα που ανέβαιναν. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο… μου είπε “τους πήραμε”. Ο… γύρισε και μου είπε «έκανα μ… άφησα το δρεπάνι εκεί» και με ρώτησε αν το μάζεψα” τόνισε ο στην απολογία του ο 23χρονος.

Στο δεύτερο αυτοκίνητο, ένα Renault clio μαύρο, επέβαιναν ο 22χρονος (Δ.Χ.) ο οποίος ήταν και ο οδηγός καθώς το αυτοκίνητο άνηκε στον πατέρα του, συνοδηγός ήταν ο 23χρονος Σ.Σ., πίσω από την θέση του οδηγού καθόταν ο 21χρονος Ι.Β. και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο 20χρονος Ν.Κ. Και οι τέσσερις φέρεται να κρατούσαν τους σιδερένιους σωλήνες.

Ωστόσο στο τρίτο όχημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί, ένα vw polo σκούρου χρώματος, πιθανόν ποντικί, ο οδηγός του οποίου δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, συνοδηγός ήταν ο 25χρονος γνωστός ως “Αθηναίος” (Α.Β.), που φέρεται να κρατούσε ξύλινο στειλιάρι, πίσω από την θέση του συνοδηγού καθόταν ο πρώην παίκτης της εφηβικής ομάδας του ΠΑΟΚ (Ι.Κ.), με το δρεπάνι στα χέρια, και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο 23χρονος από την Αλβανία (G.K.), που και αυτός κρατούσε μαχαίρι.

Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε και ο 25χρονος που παρουσιάστηκε την Τρίτη ενώπιον των αρχών και παραδόθηκε. “Θέλησα να παραδοθώ στις αρχές μόνος μου και αυτό νομίζω ότι πρέπει να εκτιμηθεί. Ήμουν στο περιστατικό και πήγα στο σημείο με τους άλλους συλληφθέντες αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία” τόνισε στην απολογία του.

Η ταυτοποίηση

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μέσα από την ανάλυση των επικοινωνιών, βιντεολυπτικά υλικά και με την βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων, έφτασε στην ταυτοποίηση των μελών της σκληρής «συμμορίας» των 12.

Στο δωμάτιο του 23χρονου, που συνελήφθη στο σπίτι του, εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την αιματηρή επίθεση, μια μπλε φόρμα παντελόνι, το γκρι φούτερ με την μαύρη ζακέτα και το μαύρο μπουφάν, καθώς και τα αθλητικά παπούτσια, νούμερο 45,5, τα αποτυπώματα των οποίων είχαν μείνει στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του Άλκη: Το δρεπάνι, το μπλουζάκι και το ματωμένο παπούτσι

Σημαντικό ρόλο στην ταυτοποίηση ορισμένων εκ των δραστών έπαιξε και ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε κλειστό γήπεδο, κατά την διάρκεια αγώνα.

Οι επικοινωνίες

Από την ανάλυση των δεδομένων στο κινητό του 23χρονου προέκυψε ότι τον 20χρονο Αλβανό, που τραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε, τον είχε αποθηκευμένο ως «Geks». Το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση που πραγματοποίησαν, είχαν επικοινωνία μεταξύ τους στο messenger. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 λέγοντας του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me bobo».

Ο 20χρονος του απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του έστειλε ξανά: «Psinesai ti ela?». Στις 18.59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 20χρονου, που όπως όπως προκύπτει από την έρευνα, διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του, τα ξημερώματα της Πέμπτης 3/2/2022 στις 00.40, μέσω του Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, και γι αυτό το λόγο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα για την σύλληψη του.

Προφυλακιστέοι οι δύο που απολογήθηκαν

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

«Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι’ αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο 21χρονος. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη, Λία Χρηστάρα, Παναγιώτγης Μανής, Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος