Δολοφονία 75χρονης – Στην ΕΡΤ ο ανιψιός του θύματος: Βρήκα την οικιακή βοηθό να τρέμει και τη θεία μου νεκρή

Array

Η ιατροδικαστική εξέταση για την δολοφονία της κατάκοιτης 75χρονης, πιστοποιεί θάνατο από ασφυξία, ενώ ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη στην 45χρονη οικιακή βοηθό, στη Ρόδο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο. Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ακόμα τρεις ηλικιωμένους, ωστόσο επιφυλακτικοί δηλώνουν συγγενείς των εκλιπόντων οι οποίοι μιλώντας στην ΕΡΤ και στη ρεπορτερ Βαλέρια Δολαψάκη λένε πως δεν θεωρούν πιθανή αυτήν την εκδοχή και πως οι άνθρωποί τους έφυγαν από φυσικά αίτια. Κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, πριν απολογηθεί, ζήτησε ο συνήγορος της 75χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η 45χρονη να ομολογεί δολοφονίες που δεν διέπραξε.

Στην ΕΡΤ μίλησε ανιψιός του θύματος τονίζοντας ότι η θεία του ήταν ευχαριστημένη στις δύο εβδομάδες που είχε κοντά της την οικιακή βοηθό.

«Με ειδοποίησε ο γαμπρός μου ότι μίλησε με τη βοηθό η οποία ήταν αναστατωμένη και να πάω να δω τι συμβαίνει. Πήγα σπίτι και βρήκα τη βοηθό έξω να τρέμει και τη θεία μου νεκρή στο κρεβάτι. Στη συνέχεια ήρθαν ΕΚΑΒ και αστυνομία. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι κάτι άλλο είχε συμβεί, νόμιζα ότι κάτι έπαθε και πέθανε στον ύπνο της. Από τις κινήσεις της αστυνομίας μετά το κατάλαβα. Μετά μάθαμε ότι ομολόγησε. Τις δυο εβδομάδες που ήταν μαζί της η θεία ήταν ευχαριστημένη, δεν έκανε παράπονο. Την είχαμε ρωτήσει και είχε πει «όλα μια χαρά». Ούτε η γειτονιά είχε αντιληφθεί κάτι» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το έγκλημα σημειώθηκε στις 8:10 το πρωί της Δευτέρας (21/11) στην περιοχή Καλυθιές.

Η 45χρονη, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε, πως είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους- τότε- αγοράκι της.

Όταν βγήκε από την κλινική, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. 11 χρόνια μετά, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος