Διπλό φονικό στον Κορυδαλλό – 30 συμβόλαια θανάτου σε έξι χρόνια (video)

Με περισσότερες από 50 σφαίρες γάζωσαν τους δύο άντρες, το βράδυ της Τετάρτης 7/6 στον Κορυδαλλό. Η Αστυνομία αναζητά τους δύο επαγγελματίες εκτελεστές με τα καλάσνικοφ, όπως και την ομάδα υποστήριξης, που εκτιμάται ότι είχαν. ΒΑΣΙΚΟΣ στόχος φέρεται να ήταν ο 38χρονος με το προσωνύμιο “Ράμπο”, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007. Το δεύτερο θύμα, είχε μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας για συμμετοχή σε ομάδα γνωστού ανθρώπου της νύχτας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ψάχνουν με φακούς μέσα στη νύχτα τους κάλυκες από Καλάσνικοφ με τα οποία γάζωσαν οι επαγγελματίες δολοφόνοι τους δύο άντρες που έπεσαν νεκροί στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό.

Στα αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ διακρίνονται οι νυχτερινές έρευνες της Αστυνομίας, μόλις λίγη ώρα μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση. Οι δράστες έριξαν περισσότερες από 50 σφαίρες με τα δύο πυροβόλα όπλα.

Το χρονικό του διπλού φονικού  

Το τζιπ των δολοφόνων είναι σταθμευμένο στην οδό Σοφίας Βέμπο. Κατεβαίνουν από αυτό δύο άτομα που κρατούν Καλάσνικοφ και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες. Ο ένας από τους δύο πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον 38χρονο που ήταν στη θέση του οδηγού μέσα στο θωρακισμένο τζιπ που ήταν σταματημένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας. Ο δεύτερος δράστης ακολουθεί τον 31χρονο κουνιάδο του που εκείνη την ώρα άνοιγε τη χειροκίνητη γκαραζόπορτα. Τον πυροβολεί εξ επαφής και τον ρίχνει νεκρό. Στη συνέχεια, οι δράστες μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίζονται.

Το καμένο  Ι.Χ & η ομάδα υποστήριξης

Το όχημα διαφυγής τους βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω τους ίχνη.  Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως είδε δύο μοτοσικλετιστές έξω από το σπίτι της και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ήταν μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των εκτελεστών.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας: «Στην αρχή νόμιζα πως ήταν Αστυνομία αλλά δεν είδα κάποιο σήμα ή να είναι λευκές μηχανές ή κάποιο σήμα στις στολές τους. Ξεκινήσαν από απέναντί μας και ανηφορήσαν τη Γαζίας πάνω, περίπου στις 22.45 με 23.00. Από εκείνη την ώρα και μετά ξεκινήσανε οι πυροβολισμοί».

 Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο της δολοφονίας.

Η δολοφονία Φιλόπουλου & το ποινικό παρελθόν

Ο 38χρονος οδηγός του θωρακισμένου τζιπ είχε κατηγορηθεί και συλληφθεί για συμμετοχή στην δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου στη Παιανία, ενώ είχε μπει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στο μικροσκόπιο της Δίωξης Εκβιαστών για τις σχέσεις του με ανθρώπους της νύχτας. Ως μέλος ομάδας ανθρώπου της νύχτας είχε χαρτογραφηθεί και ο 31χρονος κουνιάδος του.

Τα τελευταία χρόνια μετράμε ήδη 30 συμβόλαια θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές. Να δούμε ποια από αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο, για την εξιχνίαση της χθεσινής μαφιόζικης επίθεσης.

Από το 2017 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου της επονομαζόμενης Greek Mafia μετράμε 30 νεκρούς. Δυστυχώς η αστυνομία φοβάται ότι ο κύκλος αίματος δεν έχει κλείσει.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν με ποια από τα συμβόλαια θανάτου του παρελθόντος μπορεί να συνδέεται η χθεσινή μαφιόζικη ενέργεια. Δύο από τους φακέλους που ανοίγουν αφορούν στις παρακάτω δολοφονίες. Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά είναι η χρήση Καλάσνικοφ.

Ήταν Δευτέρα του Πάσχα του 2022 όταν επαγγελματίες εκτελεστές εισέβαλαν στην αυλή της εξοχικής κατοικίας του 55χρονου με το ψευδώνυμο “θείος Τζο”. Φώναξαν πέστε κάτω όλοι και πυροβόλησαν 15 φορές με Καλάσνικοφ εναντίον του. Με ένα εννιάρι πιστόλι ένας από τους δράστες φέρεται να έριξε τις χαριστικές βολές.

Δύο μήνες αργότερα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα επαγγελματίες δολοφόνοι γάζωσαν με 40 σφαίρες από Καλάσνικοφ 38χρονο επιχειρηματία στο χώρο των καυσίμων

Γιατί μπαίνουν στο μικροσκόπιο αυτές οι δύο επιθέσεις; Διότι οι αστυνομικοί κατά τη διερεύνησή τους είχαν χαρτογραφήσει το όνομα του 55χρονου. Θεωρούν ότι σε αυτούς τους δύο φακέλους βρίσκεται το “κλειδί” για την εξιχνίαση της χθεσινής επίθεσης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κώστας Παπαδόπουλος, Αντώνης Δοβώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος