Διόδια: Συγκράτηση των αυξήσεων στο 7,6% για το 2024

Στο 6% προβλέπεται η αύξηση των διοδίων για το 2024 και συνυπολογίζοντας και τον πληθωρισμό της χρονιάς που διανύουμε, με τον οποίον θα υπολογιστούν οι αυξήσεις του 2024 που είναι αρκετά χαμηλότερος από αυτόν του 2022, η αύξηση θα διαμορφωθεί στο 7,6%.

Να θυμίσουμε πως στις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται αύξηση – νόμιμη αύξηση δηλαδή – χωρίς να ξεχνάμε πως τη φετινή χρονιά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατόρθωσε να παγώσει τις αυξήσεις που ούτως ή άλλως προβλέπονταν για φέτος

Το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αποζημίωση προς τους παραχωρησιουχους πλην αυτών για τη διευκόλυνση των εκλογικών διαδικασιών και των μέτρων που ελήφθησαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel».

Στο θέμα της αύξησης των διοδίων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών. Όπως ανέφερε «αποφασίστηκε τμηματική αύξηση 7,6% το 2024, 2% το 2025 και 2% το 2026». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «μια ήδη αναληφθείσα υποχρέωση διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο από την πολιτική ηγεσία έτσι ώστε να επιβαρύνει έναν χρόνο αργότερα τους οδηγούς, να μην επιβαρύνει με κάποια αποζημίωση τον Έλληνα φορολογούμενο συνολικά και να γίνει όσο πιο ήπια και σταδιακά γίνεται. Γιατί άλλο το σταδιακό και άλλο ένα απότομο 12%».

Ρεπορτάζ Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος