Δήμαρχος Σαρωνικού για την επίθεση σκύλου σε 14χρονο: Οι ιδιοκτήτες είχαν ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή – Επικίνδυνο το περιστατικό (video)

Array

Από τα δόντια ενός επικίνδυνου σκύλου ξέφυγε, αλλά με πολλές πληγές στο πρόσωπο και στην ψυχή του, ένα ανήλικο αγόρi στο Λαγονήσι. Για το περιστατικό επίθεσης σκύλου που θα μπορούσε να έχει και τραγική κατάληξη μίλησε στην ΕΡΤ ο Πετρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού.

«To συμβάν αυτό έγινε την περασμένη βδομάδα. Το σκυλί ήταν δεσποζόμενο το σκυλί» είπε ο κ. Φιλίππου. Μιλώντας για το περιστατικό που συνέβη όταν το σκυλί διέφυγε από τη φύλαξη των ιδιοκτητών του, ανέφερε ότι ο νεαρός μόλις του επιτέθηκε ο σκύλος έβαλε τις φωνές και οι περίοικοι που ήταν κοντά έσπευσαν σε βοήθεια.

Ήταν δεσποζόμενο το ζώο

Να σημειωθεί ότι η επίθεση από τον σκύλο έγινε το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το παιδί πήγαινε με το πατίνι στο γυμνάσιο στο Λαγονήσι. Το ζώο, όπως έγινε γνωστό, αφού έριξε το παιδί κάτω, άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα και στον λαιμό. Επειδή τα τραύματα ήταν σοβαρά ο 14χρονος αρχικά μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και έπειτα, λόγω των σοβαρών πληγών του, πήγε το νοσοκομείο Παίδων όπου και του παρασχέθηκε βοήθεια.

Δήμαρχος Σαρωνικού για την επίθεση σκύλου σε 14χρονο: Οι ιδιοκτήτες είχαν ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή – Επικίνδυνο το περιστατικό (video)

Είχαν ξεχάσει την εξώπορτα ανοιχτή

Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες του ζώου αποκάλυψε ότι είχαν ξεχάσει την εξώπορτα του σπιτιού τους ανοιχτή. «Έτσι βγήκε (το σκυλί) στο δρόμο και έγινε το συμβάν. Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

«Εμείς σαν δήμος έχουμε πάρει πολλά μέτρα για τα αδέσποτα. Συνεργαζόμαστε με το ΔΗΚΕΠΑ, με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Μέχρι σήμερα εχουμε περιθάλψει πάνω από 700 αδέσποτα ζώα και έχουμε κάνει πάνω από 300 στειρώσεις» διευκρίνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα του ανήλικου μαθητή έχει ασκήση μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε ο γιός της εναντίον των ιδιοκτητών.

Δείτε επίσης:

Πηγή: ΕΡΤ, Πρώτο Θέμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος