Δικηγόρος Μπούσης για Καϊλή στην ΕΡΤ: Σε ποια περίπτωση μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα

Array

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και το σκάνδαλο Qatargate μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος από τις Βρυξέλλες κ. Βασίλης Μπούσης.

Όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Καϊλή, ο κ. Μπούσης απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει ως προς το ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή του συντρόφου της κυρίας Καϊλή, όμως, όπως είπε «η δήλωση που έκανε και η απολογία που έκανε θα μετρήσει. Ωστόσο όμως κάθε απολογία που γίνεται πρέπει να διασταυρώνεται και από τον ανακριτή με τα άλλα στοιχεία που έχει στο φάκελο με άλλες ανακρίσεις που γίνονται. Δεν φτάνει απλά να πει κάποιος εγώ φταίω. Προς το παρόν γίνονται κάποιες ανακρίσεις. Πρέπει φυσικά να διασταυρώνονται όλες οι πληροφορίες που δίνονται».

Όσο για το αν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί η κυρία Καϊλή, ο κ δικηγόρος κ. Μπούσης απάντησε: «Λοιπόν ο κανόνας είναι ότι μια φορά δικάζεται κανείς για κάθε αδίκημα που κάνει. Δεν θα μπορούσε να δικαστεί και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα για το ίδιο αδίκημα. Αν όμως έχει άλλα αδικήματα που έγιναν στην Ελλάδα, τότε σαφώς και μπορεί να δικαστεί και στην Ελλάδα για τα άλλα αδικήματα. Εάν βρεθεί κάτι στην Ελλάδα και δεν έχει σχέση με το αδίκημα που υποτίθεται ότι έχει πράξει στο Βέλγιο, τότε θα δικαστεί στην Ελλάδα. Και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αν το άτομο είναι και στη φυλακή, θα πρέπει να ζητηθεί να μεταφερθεί στην χώρα που πρόκειται να δικαστεί».

Τέλος, για το ενδεχόμενο αναβολής είπε: «Η αναβολή είναι κάτι που μπορούμε να το ζητήσουμε ανά πάσα στιγμή. Φυσικά την τελευταία λέξη την έχει το δικαστήριο. Θεωρητικά θα μπορούσε να ζητήσει αναβολή, αλλά εδώ δεν βλέπω για ποιο λόγο, εκτός και αν έχει πάλι κάποια απεργία. Εάν δεν έχει κάποια δυσκολία, τότε σίγουρα φαντάζομαι ότι θα δικαστεί η υπόθεση μεθαύριο και δεν θα πάρει αναβολή».

Πηγή: ΕΡΤ, Συνδέσεις

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαλύψεις για το Qatargate: Το «παιχνίδι κατασκόπων» και ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος