Δικηγόροι Ιωάννας: Σημαντική μέρα για την ελληνική Δικαιοσύνη – Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να τη σκοτώσει

«Εγώ από την πρώτη στιγμή που έγινε το συγκεκριμένο έγκλημα είχα πει ότι όποιος και να ήταν αυτός που το έκανε είχε σκοπό να σκοτώσει τη συγκεκριμένη κοπέλα» τόνισε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που έκρινε την Έφη Κακαράντζουλα ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη απόφαση έπειτα από οχτώ συνεδριάσεις.

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 37χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε ότι «μετά από τόσο πολύ καιρό κι ενώ πολλοί κι ακόμα ενδεχομένως και νομικοί είχαν διαφορετική άποψη, αλλά δεν γνώριζαν τη δικογραφία, εντέλει η απόφαση έρχεται να με επιβεβαιώσει ότι η κατηγορούμενη σκοπό είχε να σκοτώσει την Ιωάννα κι όχι να την βλάψει. Για αυτό είχα μιλήσει από την πρώτη στιγμή για αυτή την υπερβολική ποσότητα από το καυστικό υγρό όπως και όλο τον σχεδιασμό και τις αναζητήσεις που έκανε μετά το έγκλημα». Ακόμα μίλησε για επιτυχία της Δικαιοσύνης κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η απόφαση δεν θα αλλάξει ούτε στο εφετείο.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλέξανδρης μίλησε για μια σημαντική μέρα για την ελληνική Δικαιοσύνη «γιατί κόντρα σε όσους υποστήριζαν το αντίθετο στην πρώτη τέτοιου είδους υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, κατέληξε ομόφωνα -κι έχει πολύ μεγάλη σημασία που είναι ομόφωνη η απόφαση δικαστών κι ενόρκων- ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας. Με την απόφασή της αυτή η ελληνική Δικαιοσύνη δημιουργεί μια νομολογία διότι σε μέχρι τώρα αποφάσεις της -σε μικρότερες βέβαια περιπτώσεις- είχε δεχθεί κι άλλα αδικήματα ενώ τώρα πλέον καταλήγει και είναι οδηγός και για τις επόμενες περιπτώσεις ότι έχουν περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μάλιστα έχει σημασία το σκεπτικό της απόφασης και το είναι ομόφωνη διότι προδικάζει την ποινή και την απόφαση του εφετείου ότι θα παραμείνει η ίδια και δεν θα αλλάξει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος