Δίκη «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας: Τοξικομανής δήλωσε ο κατηγορούμενος – Συγκλονιστική η κατάθεση του τραυματία

Η δίκη ξεκίνησε με τη συγκλονιστική κατάθεση του τραυματία που είδε τον συνάδελφό του, Βασίλη Πολύζο να δέχεται τους μοιραίους για τη ζωή του πυροβολισμούς από τον «γείτονα» που φορούσε στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής

 «Ξεκίνησε να πυροβολεί, ψύχραιμος και σχεδόν εξ’ επαφής, λέγοντας μια φράση για τη σολομωνική που δεν κατάλαβα και τι σημαίνει», είπε με δάκρυα στα μάτια ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός Ιωάννης Πλακαντωνάκης που τραυματίστηκε από τις σφαίρες του 42χρονου “Σαμουράι” τον Οκτώβριο του 2021 στη Νέα Ερυθραία.

Η δίκη ξεκίνησε με τη συγκλονιστική κατάθεση του τραυματία που είδε τον συνάδελφό του, Βασίλη Πολύζο να δέχεται τους μοιραίους για τη ζωή του πυροβολισμούς από τον «γείτονα» που φορούσε στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής.

«Ηταν Σάββατο, είχαμε προγραμματίσει να πάμε απέναντι από το σπίτι, σε γείτονες μας για να κάνουμε εργασίες για το φυσικό αέριο. Εμφανίστηκε ένας άνθρωπος ντυμένο στα μαύρα. Δεν καταλαβα ποιος ειναι. Σε απόσταση 2 μετρων σηκώνει το όπλο και τον στρέφει στον Βασίλη, σχεδόν εξ’ επαφής. Νόμιζα ότι ήταν κάτι σαν αεροβόλο, όχι κάτι επικίνδυνο, Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι χωρίς λόγο θα σκότωνε τον Βασίλη. Ο Βασίλης του φώναξε “τι κάνεις” κι εγώ επίσης. Γύρισε σε μένα και είπε: Τώρα είναι η σειρά σου, θα φας κι εσύ. Εγώ είχα περισσότερο χρόνο να αντιδράσω. Ο Βασίλης πήγε το πρωί για δουλειά και δεν γύρισε», πρόσθεσε κλαίγοντας και πρόσθεσε ότι είναι πατέρας δύο μικρών κοριτσιών που είχαν κλειστεί στο δωμάτιο τους και κρατούσαν ένα αποκριάτικο τόξο, επειδή φοβόντουσαν».

 Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του κ.Πλακαντωνάκη, Άννα, η οποία περιέγραψε τη στιγμή που άκουσε το γιο της να καλεί σε βοήθεια και στη συνέχεια πυροβολισμούς, χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί. Και το προηγούμενο βράδυ είχε ακούσει πυροβολισμούς, χωρίς να ξέρει από πού προέρχονταν. «Βοήθεια, μας σκοτώνει» άκουσα το γιο μου να φωνάζει. Πάω να βγω έξω και τον βλέπω μπροστά να περνά αγέρωχος με τα χέρια στις τσέπες, σαν να μην έγινε τίποτα.

«Γιατί σκότωσες τα παιδιά μου», του φώναξα.
«Καλά τους έκανα», μου είπε ψύχραιμα.

Όπως είπε στο δικαστήριο η κα Πλακαντωνάκη λίγες ημέρες πριν από την αιματηρή επίθεση είχε πληροφορηθεί από τη μητέρα του κατηγορούμενου ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γιο της και περιέγραψε στο δικαστήριο ένα φραστικό επεισόδιο που είχε μαζί του δυο εβδομάδες πριν από τους πυροβολισμούς.

Η συγγνώμη του δράστη

Ζητώ συγχώρεση από τις οικογένειες του θύματος και του τραυματία, είπε κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος αλλά στη συνέχεια υποστήριξε ότι προηγήθηκαν διαππληκτισμοί. 

«Εκαναν εργασίες κοντά στο σπίτι μου κι έκαναν φασαρία. Λόγω της τοξικομανίας και της μανιοκατάθλιψής μου έγινε ό,τι έγινε. Ήμουν ένας άλλος όσο έκανα χρήση ουσιών».

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, ο κατηγορούμενος έχει σοβαρή ψυχική πάθηση από τα εφηβικά του χρόνια που υποτροπίασε.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος