Έγκλημα – Ν.Ερυθραία: «Να γίνει το άσχημο αυτό συμβάν η αφορμή να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας» (video)

Στην κοινοτική ψυχική υγεία, η οποία συνεπάγεται την εβδομαδιαία επίσκεψη από ειδικούς στο σπίτι ατόμων που λαμβάνουν αγωγή για ψυχωσικές διαταραχές αναφέρθηκε, με αφορμή το έγκλημα στη Νέα Ερυθραία, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι», ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Ο δράστης στο συγκεκριμένο συμβάν, κυκλοφορούσε ντυμένος σαμουράι και πυροβολώντας στον αέρα.

Ο κ. Παπαδημητριάδης τόνισε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει η μέριμνα για την παραπάνω διαδικασία, με τις οικογένειες που υποδέχονται τους πάσχοντες μετά από νοσηλεία, να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

«Το δημόσιο σύστημα έχει αποψιλωθεί, λόγω της αποασυλοποίησης, και έτσι έχει μειωθεί η δυνατότητα υποδοχής ατόμων που δεν συμμορφόνωνται με την φαρμακευτική τους θεραπεία ή πάσχουν με τόσο μεγάλης βαρύτητας ψυχικές διαταραχές», είπε ακόμα.

«Όταν οι συγγενείς ή οι γείτονες γίνονται μάρτυρες συμπεριφορών έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε εισαγγελική παραγγελία» τόνισε, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν συχνά το οικογενειακό τους περιβάλλον με αρκετή εχθρικότητα, κάτι που δυσκολεύει την διαχείρισή τους απο τους οικείους τους.

«Να γίνει αυτό το πολύ άσχημο περιστατικό η αφορμή να οργανωθούν επιτέλους σωστά οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας. Να αναλάβουν οι ίδιοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες έναν διαχειριστικό ρόλο της ψυχικής υγείας μέσα στις κοινότητές τους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος