Διακοπή της δίκης για τη δολοφονία της Καρολάιν – Ο κατηγορούμενος έκανε ερωτήσεις στους μάρτυρες

Με γοργό ρυθμό διεξάγεται η δίκη για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της. Νωρίς το απόγευμα διέκοψε το δικαστήριο καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας έπρεπε να επιστρέψει στον Βόλο και η διαδικασία θα συνεχιστεί ξανά την Πέμπτη. Η βούληση του δικαστηρίου ήταν να ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας σήμερα. Το δικαστήριο σήμερα εξέτασε τους τρεις αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος, τη γειτόνισσα και φίλη της και μία συμφοιτήτριά της. Εντύπωση προκάλεσε ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος επέλεξε να κάνει ερωτήσεις σε τρεις από τους μάρτυρες. Κάθε φορά μάλιστα που μιλούσε για τη δολοφονία έλεγε το συμβάν.

Ήδη έχουν καταθέσει οι μισοί μάρτυρες του κατηγορητηρίου, ενώ ο αστυνομικός που πήρε το μωρό της νεκρής Καρολάιν στην αγκαλιά του, λίγη ώρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων στη δίκη του 34χρονου πιλότου. Ο πρώτος μάρτυρας χαρακτήρισε περίεργη τη συμπεριφορά του 34χρονου, ο οποίος αρχικά έμοιαζε σοκαρισμένος, ωστόσο αργότερα υποστήριξε πως έμοιαζε να παίζει θέατρο.

Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά” ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος τόνισε ότι όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να ακουμπάει τη γυναίκα. Την κουνούσε και ρωτούσε αγάπη μου είσαι καλά;“.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού. “Η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός «άστο τελείωσε» για τη γυναίκα του, ήταν σα να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή «γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά». Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδραση του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σα να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει, αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη” περιέγραψε ο δεύτερος μάρτυρας.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πως ο θάνατος της 20χρονης μητέρας ήταν “ασφυκτικός και βασανιστικός”. “Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία” σημείωσε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωτόπουλου, η οποία βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία σε έναν διάλογο με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. “Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, προσπαθούσαμε να σου συμπαρασταθούμε. Δεν ήθελε να πάει το μυαλό μου, δεν μπορούσα να το φανταστώ. Σαν δυο παιδιά μου σας είχα σπίτι μου…. Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;” τον ρώτησε.

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος