Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Διακοπή με επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου – ‘Εκκληση των γονιών να μην μειωθούν οι ποινές

Μέσα σε κλίμα έντασης διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Αλβανού κατηγορουμένου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας βρέθηκε μόνο ο 24χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, ενώ ο δικηγόρος του Αλβανού υπόδικου ζήτησε «χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία γιατί διορίστηκε πρόσφατα από τον 22χρονο». ‘Ετσι το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.

Η αντίδραση της οικογένειας Τοπαλούδη:

«Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη. Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, προειδοποίησε:

«Στις 10 ημέρες από την πρωτόδικη μπορούν να κάνουν εφετείο Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα, εγώ η μάνα της Ελένης».

Ο τραγικός πατέρας, Γιάννης Τοπαλούδης επανέλαβε: Περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να μείνει η ποινή ως έχει πρωτόδικα, ισόβια και 15 χρόνια όπως αποφασίστηκε ομόφωνα.

Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε η ‘Αννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Διακοπή με επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου – ‘Εκκληση των γονιών να μην μειωθούν οι ποινές

Στο δικαστήριο παρέστη και ο αδερφός της Ζωής από την Ξάνθη που δολοφονήθηκε από τον άνδρα της πριν από πέντε χρόνια.

«Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατός της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

Αλέξης Κούγιας: Κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει σώας τας φρένας

Αφού υπενθύμισε ότι «οι γονείς που έχασαν το κορίτσι που μεγάλωσαν με τόση δυσκολία έκαναν 2.000 χιλιόμετρα για να παραστούν στη δίκη δευτέρου βαθμού», ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι ο ‘Ελληνας κατηγορούμενος κατήργησε ουσιαστικά τον δικηγόρο του κι έκανε διαδικασία εξαιρέσεως ο ίδιος.

«Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Εξαίρεσε 3 ενόρκους και με αυτό κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σώας τας φρένας. Αξιολογεί και εξαιρεί ενόρκους, δεν μπορεί λοιπόν να ισχυριστεί ότι έχει ψυχικό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου δεκάδες μέλη γυναικείων οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί σε συμπαράσταση των θυμάτων. Σε πανό που είχαν αναρτήσει επαναλαμβάνουν το αίτημα τους να ταυτοποιηθεί ως ειδικό αδίκημα η γυναικοκτονία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος