Δίκη Τοπαλούδη: Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, ισόβια – Να μην επικαλούνται ψεύτικα δικαιολογητικά

Aναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο 24χρονος Ροδίτης και ο 22χρονος φίλος του Αλβανικής καταγωγής που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Οι δύο τους κατηγορούνται για το βιασμό, την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

“Σήμερα είναι η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και αφορά την έφεση που έχουν κάνει οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατός της”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

Aν γινόταν σήμερα η δίκη θα είχαμε δις ισόβια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” “είναι η πιο άγρια δολοφονία που έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επί ένα δίωρο την βασάνιζαν, την γρονθοκοπούσαν, την στραγγάλιζαν, την χτυπούσαν με ηλεκτρικό σίδερο και από ύψος δέκα μέτρων την πέταξαν στη θάλασσα ζωντανή. Συνεπώς περιμένουμε την ίδια ποινή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό”.

Όπως επισήμανε ο κ. Γκιούγκης, αν το πρωτόδικο δικαστήριο γινόταν σήμερα η ποινή θα ήταν επαχθέστερη και η ποινή θα ήταν δις ισόβια. Και όπως είπε, οι καταδικασθέντες για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, «μετά από είκοσι χρόνια οι κατηγορούμενοι θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση, αλλά δεν θα είναι εύκολο να αποφυλακιστούν».

Η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος τόνισε ότι περιμένουν να επαναληφθεί η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

«Ήταν μία απόφαση ομόφωνη. Η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της όπως έπρεπε. Είναι η ανώτερη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό μας κώδικα. Πλέον έχει αλλάξει ο ποινικός μας κώδικας και η ποινή για τον ομαδικό βιασμό είναι ισόβια».

Τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο

Σύμφωνα με τον κ. Τοπαλούδη, η οικογένεια αγωνίζεται για όλες τις κοπέλες που έχουν χάσει άδικα τη ζωής τους, της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας. «Εύχομαι να μην υπάρξει κανένα άλλο κορίτσι που να βιασθεί και να δολοφονηθεί έτσι αποτρόπαια. Ζητάμε να μη μειωθεί η ποινή και τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο. Όλοι αυτοί επικαλούνται διάφορα ψευτοδικαιολογητικά για να μειώσουν τις ποινές τους. Να σταματήσει αυτό για να μη δικαιούνται να βγαίνουν έξω μετά από κάποια χρόνια και να κάνουν τα ίδια ενδεχομένως».

Ζήτησε, επίσης, η Πολιτεία να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για ανάλογα εγκλήματα. Όσον αφορά τους γονείς, είπε ότι «πρέπει να προσφέρουμε αγάπη και όχι χρήματα μόνο».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι υπεύθυνοι «θα πρέπει να αποφασίσουν, επιτέλους, να βάλουν τον όρο γυναικοκτονία στον ποινικό μας κώδικα. Να μπει και ο όρος “οικογενειοκτονία γιατί έχουν δολοφονήσει την οικογένεια μας. Πρέπει κάποιοι να μας ακούσουν. Προσπαθούμε να κάνουμε μία ασφαλέστερη κοινωνία».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος