Δικαστές για υπόθεση Πάτρας: «Ναι» στην κατάθεση της παιδιοκαρδιολόγου που είχε εξετάσει την 9χρονη

Ομόφωνα αποδέχθηκε το ΜΟΔ το αίτημα της κατηγορούμενης μητέρας για κλήτευση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά, ως μάρτυρα στη δίκη για τον εγκληματικό, σύμφωνα με την κατηγορία, θάνατο της 9χρονης και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού ενόσω νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το αίτημα υπέβαλε νωρίτερα ο κ. Αλέξης Κούγιας, καθώς γιατροί από το Καραμανδάνειο είπαν στις καταθέσεις τους πως όταν το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο επικοινώνησαν μαζί της γιατί είχε εξετάσει μερικές μέρες πριν το κοριτσάκι, γεγονός που η υπεράσπιση αμφισβητεί, ισχυριζόμενη πως η ίδια η παιδοκαρδιολόγος διαψεύδει τους συναδέλφους της. Η υπεράσπιση της 34χρονης ζήτησε παράλληλα και έγινε δεκτό ομόφωνα από το δικαστήριο, να αναγνωσθεί και η κατάθεση που έδωσε η κ. Καρατζά στην ανάκριση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, στην οποία φέρεται να διαψεύδει όσα έχουν καταθέσει στη δίκη οι γιατροί από το Καραμανδάνειο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της κ. Ράνιας Κελεσίδου, ειδικευόμενης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όταν νοσηλεύθηκε η 9χρονη τον Απρίλιο του 2021.

Υπόθεση Πάτρας – Δίκη 34χρονης μητέρας: «Δεν είχε πρόβλημα το παιδί» – Η κατάθεση του παιδιάτρου του Καραμανδάνειου

Η μάρτυρας είπε πως εξέτασε την 9χρονη στα εξωτερικά ιατρεία και δεν βρήκε κάτι: «Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια με κινήσεις των άκρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια, το απόγευμα, την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Την είδα το Σάββατο και αρχικά δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο. Μετά, γύρω στις δέκα και μισή που είδα και πάλι, το παιδί είχε σιελόρροια, δύσπνοια, ενώ λίγο αργότερα είχε κορεσμό 90 και έγινε ένας κύκλος εισπνοών στο παιδί. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ…κοιμόταν καλά, ήταν ήσυχη».

Σύμφωνα με την μάρτυρα, «αν υπήρχε καρδιακή νόσος στην 9χρονη , που εμείς δεν εντοπίσαμε, θα έπρεπε να βρεθεί μετά».

Πρόεδρος: Πως ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας: Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά. Ήξερε που βρισκόταν.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας: Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες είτε χαμηλές, πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Πρόεδρος: Η κατάσταση της μητέρας πώς ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη. Μίλησα με το παιδάκι και ήταν συνεργάσιμο.

Όπως τόνισε η γιατρός, τα συμπτώματα που εμφάνισε η 9χρονη το Σάββατο «είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κ. Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι».

Πρόεδρος: Ποιος επικοινώνησε με την κ. Καρατζά;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Λογικά ο προηγούμενος εφημερεύοντας.

Ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, ρώτησε την μάρτυρα αν έγινε διευρυμένο ιατρικό συμβούλιο για να συζητήσουν για την 9χρονη και η κ. Κελεσίδου είπε πως δεν έγινε συμβούλιο, πλην όμως «το θέμα συζητήθηκε αρκετές ημέρες στην πρωινή και την βραδινή ενημέρωση».

Αλέξης Κούγιας: Δηλαδή δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πώς ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε. Ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πώς το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

Αλέξης Κούγιας: Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου, ότι επικοινωνήσατε με την κ. Καρατζά σε τι οφείλεται;

Μάρτυρας: Το γιατί το διαψεύδει η κ. Καρατζά εγώ δεν το γνωρίζω. Εμένα αυτό που μου ανέφεραν.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος