Διαρροή αερίου η πιθανότερη αιτία της έκρηξης στη Συγγρού- Ζημιές και σε κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (video)

Σε διαρροή αερίου, ενδεχομένως να οφείλεται, η ισχυρή έκρηξη, λίγο μετά τις 6 το πρωί, σε κτίριο απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Από την έρευνα μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η διαρροή προκλήθηκε από την έκρηξη ή η διαρροή ήταν αυτή που την προκάλεσε. Πηγές από την αστυνομία, αναφέρουν ότι, από την έως τώρα αυτοψία δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.
Η περιοχή σε αρκετά μεγάλη απόσταση δίνει την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Εκτεταμένες υλικές ζημιές υπέστη και το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στη Λ. Συγγρού 15-17. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια και σημειώθηκαν πτώσεις ψευδοροφών. Υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να καταστούν λειτουργικές οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Παρά τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτίριο, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον αριθμό 3 της λεωφόρου Συγγρού σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία και δεν υπήρχε κανείς στο κτίριο εκείνη την ώρα.  Προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στο ίδιο το κτήριο καθώς και σε άλλα γύρω από αυτό. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Από την έκρηξη, μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα, ένας άνδρας 78 ετών που διέμενε στον ημιώροφο του κτιρίου στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ακόμη δύο άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο κτίριο μετά την έκρηξη:

Ρεπορτάζ: Κ. Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος