Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά – Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου τις 6:00 σε κτήριο απέναντι από τoυς στύλους του Ολυμπίου Διός η οποία έγινε αντιληπτή σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας. Από την έκρηξη ένας 77χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ. Άλλα δύο άτομα ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις αλλά δεν είναι γνωστό εάν μετέβησαν σε κάποιο νοσοκομείο. Έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία κτήρια. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

“Μεταφέραμε έναν 77χρονο εγκαυματία αρχικά στο νοσοκομείο Λαϊκό και αυτή την στιγμή τον μεταφέρουμε στο Γεννηματά για να εκτιμηθεί η κατάστασή του από πλαστικό χειρουργό γιατί τα εγκαύματα που έχει είναι σοβαρά», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά – Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Όλες οι εξελίξεις σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1

Οι εικόνες δείχνουν ότι έπιασε αρχικά φωτιά σε κτήριο στην οδό Συγγρού 3 απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο που στεγάζει εταιρεία βιολογικών προϊόντων. Στο κτήριο σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρχε κανείς. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ή ατύχημα. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτήρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5, όπου βρίσκονται διαμερίσματα. Απέναντι είναι η οδός Αθανασίου Διάκου.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά – Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η Συγγρού έχει αποκλειστεί και επιτόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και έξι οχήματα, και υπάρχουν και ασθενοφόρα.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά – Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο

Από το ωστικό κύμα έχουν σπάσει όλα τα τζάμια σε προσόψεις καταστημάτων και σε κτήρια σε εμβέλεια 50-60 μέτρων. Έχουν εκτοξευθεί αντικείμενα, όπως κλιματιστικά σε απόσταση πολλών μέτρων, ακόμα και ένα κομπρεσερ, πάνω σε ΙΧ, στο καθοδικό ρεύμα και σε παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή μυρίζει έντονα αέριο και υπάρχει ανησυχία και για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι έγινε αισθητή μέχρι το Καλαμάκι, στα νότια προάστια.

Οπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής όλοι νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. “Όταν είδαμε το έκτακτο καταλάβαμε τι έγινε. Έσπασαν τα τζάμια εκεί που μένω, στον 6ο όροφο, κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, σε απόσταση 150-200 μέτρα μακριά”, είπε.

Ρεπορτάζ Κ. Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος